Evernote е утвърдено и популярно облачно решение за водене на бележки. Страхотно за управление на дома и работата, осигурява достъп до вашите бележки по всяко време и навсякъде. Въпреки че надбавката за съхранение на Evernote е доста прилична, лесно е да натрупате много значителни преносими компютри.

Ако трябва да създадете повече място в акаунта си или просто трябва да се отървете от бележниците, които вече не използвате, вие сте на правилното място. Тази статия ще ви покаже как да изтриете бележниците си с различни устройства и какво да направите, ако опцията е неактивна.

Как да изтриете бележник на Evernote от компютър

Можете да получите достъп до вашия акаунт в Evernote чрез настолното приложение или Evernote Web, като използвате вашия компютър или Mac. Следвайте тези стъпки, за да изтриете бележника си, като използвате някоя от опциите:

Настолно приложение

  1. Влезте в акаунта си.
  2. Изберете Notebooks от опциите в левия панел.
  3. Щракнете с десния бутон върху бележника, който искате да изтриете.
  4. Избирам Delete notebook от опциите. Бележките ще се преместят автоматично в Trash.

Evernote Web

  1. Навигирайте до Evernote Web и влезте в акаунта си.
  2. От опциите в левия панел щракнете Notebooks.
  3. Отворете бележника, който искате да изтриете.
  4. В заглавката на бележника в горната част на списъка с бележки щракнете върху триточковия More actions.
  5. Избирам Delete notebook. Бележките ще бъдат преместени в Trash.

За по-старата версия на Evernote Web:

  1. Влезте и изберете Notebooks.
  2. Намерете и след това отворете бележника, който искате да изтриете.
  3. Изберете Note Info (i) икона в заглавката на бележника.
  4. Щракнете върху Delete notebook. Вашите бележки ще бъдат изпратени на Trash.

Как да изтриете бележник на Evernote от iPhone

Изтриването на бележник от мобилното приложение е също толкова лесно, колкото и използването на компютър. Ето как да изтриете бележник на Evernote с вашия iPhone:

  1. Отвори Evernote.
  2. Докоснете иконата на менюто за хамбургер в горния ляв ъгъл.
  3. Натиснете Notebooks.
  4. Докоснете бележника, който искате да изтриете.
  5. Ще се покаже информацията за бележника. Докоснете иконата на менюто с три точки в горния десен ъгъл.
  6. Натиснете Delete Notebook.
  7. Докоснете Delete за да потвърдите. Бележките веднага ще отидат в Trash.

За по-старата версия на Evernote:

  1. Натиснете иконата на хамбургер горе вляво, след което изберете Notebooks.
  2. Докоснете бележника, който искате да изтриете, за да го отворите.
  3. След това натиснете иконата на менюто с три точки Notebook Settings.
  4. Избирам Delete Notebook. Бележките автоматично ще отидат в Trash.

Как да изтриете бележник на Evernote от устройство с Android

Следвайте тези стъпки, за да изтриете бележник от вашия акаунт в Evernote, като използвате устройството си с Android:

  1. Достъп до вашия акаунт в Evernote с помощта на приложението.
  2. В долния ляв ъгъл натиснете иконата на менюто за хамбургер.
  3. Изберете Notebooks от менюто.
  4. Изберете бележника, който искате да премахнете.
  5. Ще се отворят подробностите за бележника. Натиснете иконата на менюто с три точки, която се намира горе вдясно.
  6. Избирам Delete Notebook.
  7. Тип Delete за да потвърди, тогава OK. Бележките ще бъдат изпратени на Trash.

За по-старата версия на Evernote:

  1. В горния ляв ъгъл докоснете иконата на хамбургер, след което изберете Notebooks.
  2. Докоснете бележника, който искате да изтриете.
  3. От страницата с подробности за бележника докоснете иконата на менюто с три точки, след което Notebook Settings.
  4. Избирам Delete Notebook. Бележките в бележника веднага ще отидат в Trash.

Как да изтриете бележник на Evernote от iPad

За да изтриете бележник от вашия акаунт в Evernote с вашия iPad, изпълнете следните стъпки:

  1. Стартирайте Evernote.
  2. Докоснете иконата на менюто за хамбургер, която се намира в горния ляв ъгъл.
  3. Докоснете Notebooks.
  4. Изберете бележника, който искате да изтриете.
  5. Ще се покажат подробностите за бележника. В горния десен ъгъл натиснете иконата на менюто с три точки.
  6. Натиснете Delete Notebook.
  7. За да потвърдите, въведете Delete, след това удари OK. Бележките ще бъдат преместени в Trash.

За по-старата версия на Evernote:

  1. Натиснете иконата на хамбургер горе вляво, след което докоснете Notebooks.
  2. Изберете бележника, който искате да премахнете, за да го отворите.
  3. След това докоснете иконата на менюто с три точки Notebook Settings.
  4. Натиснете Delete Notebook. Вашите бележки веднага ще отидат в Trash.

Допълнителни ЧЗВ

Защо Изтриване на бележника е в сиво?

Един от вашите бележници е зададен по подразбиране и опцията за изтриване за този бележник няма да е налична. За да заобиколите това, задайте друг бележник по подразбиране:

1. Изберете друг бележник, след което изберете Set as default.

2. Сега се върнете към бележника, който искате да изтриете, и Delete трябва да е на разположение.

Мога ли да възстановя изтрит бележник?

Не можете да възстановите бележник, след като е изтрит, тъй като бележките се преместват в Trash, и празният бележник се премахва за постоянно от акаунта ви.

Можете обаче да възстановите отделните бележки от Trash от:

1. Отваряне на бележката, от която искате да възстановите Trash.

2. Щракнете върху иконата с три точки за More actions.

3. Изберете Restore note.

След като бележките бъдат възстановени, можете да създадете нов бележник, който да ги съдържа.

Защо Evernote не ми позволява да изтрия бележник?

Ако бележникът, който искате да изтриете, е зададен по подразбиране, опцията за изтриване ще бъде неактивна. Задайте друг бележник по подразбиране, след което ще бъде налична опцията за изтриване.

Почистване на вашите Evernotes

Evernote е надеждно приложение за водене на бележки за организиране, управление на задачи и архивиране на бележки. Вашите бележки могат да бъдат организирани в тетрадки и достъпни от всяко устройство. Evernote ви позволява да изтривате бележниците си, за да поддържате акаунта си без претрупване и да създадете място за съхранение, ако е необходимо.

Всеки път, когато изтриете бележник, неговите бележки се преместват в Trash и останете там, докато не го изпразните. Ако решите, че искате бележките обратно, просто ги възстановете и създайте нов бележник за тях.

Какво намирате за най-ценно в приложението Evernote? Кажете ни в секцията за коментари по-долу.

Previous articleКак да настроите Apple Pay на устройства на Apple
Next articleКак да добавяте снимки в Notion