Upozornění na snímky obrazovky jsou zásadní pro váš pocit soukromí. S tolika aplikacemi a weby sociálních médií implementující software, který zajišťuje, že znáte obsah zachycený někým, je přirozené se ptát, zda to dělá i služba Messenger od Facebooku.

V průběhu let jsme testovali několik způsobů, jak v Messengeru dostávat upozornění na snímky obrazovky. Od aplikací třetích stran po řešení, konečně jsme zjistili, jak získat upozornění na snímky obrazovky ve službě Facebook Messenger.

Tento článek vás naučí, jak získat upozornění na snímky obrazovky ve službě Facebook Messenger. Samozřejmě i s upozorněním na snímky obrazovky nemůžete po zachycení zprávy nic dělat. Budeme se tedy zabývat také několika způsoby, jak se chránit před porušením soukromí.

Jak povolit upozornění na snímky obrazovky ve službě Facebook Messenger

Zdá se, že vývojáři Meta konečně odpověděli na výzvu k upozornění na snímky obrazovky v populární aplikaci Messaging. Funguje to však pouze tehdy, pokud vložíte své zprávy Vanish Mode.

Vanish Mode má stejné rozhraní jako standardní zprávy, ale je více zaměřeno na soukromí než běžné chaty. Zprávy například zmizí, když si je příjemce přečte, a minimalizuje chat. Bohužel to funguje pouze v aplikaci Messenger pro mobilní zařízení, takže ve verzi prohlížeče nemůžete dostávat upozornění na snímky obrazovky.

Zde je návod, jak používat režim Vanish a dostávat upozornění na snímky obrazovky:

  1. Otevřete aplikaci Messenger na svém iPhonu nebo Androidu. Poté klepněte na konverzaci.
  2. Přejeďte prstem nahoru ze spodní části obrazovky.
  3. Podržte obrazovku, dokud se Vanish Mode kruh se dokončí.
  4. Nyní uvidíte, že se váš chat změnil na Vanish Mode.
  5. Nyní, když někdo pořídí snímek obrazovky, uvidíte upozornění ve spodní části chatu.

Jak bylo uvedeno dříve, režim Vanish nezastaví snímky obrazovky. Ale dá vám vědět, když někdo zachytí obrázek vašeho chatu. Až budete chtít znovu použít běžný chat, klepněte na Turn off Vanish Mode v horní části obrazovky.

Nyní, když víte, jak získat upozornění na snímky obrazovky, pojďme se podívat na několik důležitých bezpečnostních tipů, jak zabránit únikům soukromých konverzací.

Povolit end-to-end šifrování

Meta dělá velké pokroky, aby mohla konkurovat ostatním komunikačním aplikacím. Kromě implementace upozornění na snímky obrazovky společnost také zavedla end-to-end šifrování. Skvělé je, že tuto funkci můžete použít jak ve webovém prohlížeči, tak v mobilní aplikaci.

Chcete-li povolit end-to-end šifrování na web browserUdělej to:

  1. Otevřete chat, kde potřebujete povolit šifrování. Klikněte na jméno příjemce v levém horním rohu.
  2. Klikněte na Start end-to-end encrypted chat.
  3. Otevře se nový chat. V horní části uvidíte, že zprávy jsou šifrované.

Pokud používáte mobilní aplikaci Facebook Messenger, můžete ji povolit Secret Conversations. Tyto konverzace mají také end-to-end šifrování.

Zde je to, co dělat na mobile app:

  1. Otevřete chat, který chcete zachovat jako soukromý. Poté klepněte na ‚iikona v pravém horním rohu.
  2. Posuňte stránku dolů a klepněte na Go to secret conversation.
  3. Nyní jsou vaše zprávy šifrované, což dokazuje šedý text.

Zprávy šifrované end-to-end znamenají, že text můžete číst pouze vy a příjemce. Třetí strany nemohou zachytit a číst vaše chaty. Ostatní uživatelé samozřejmě mohou tyto zprávy stále snímat, ale jeho uživatelé je chrání před zvědavýma očima.

Nastavte, aby vaše zprávy rychle vypršely

Další možností ochrany osobních údajů, kterou máte, je nastavit, aby zprávy po uplynutí nastavené doby zmizely. Stejně jako ostatní možnosti budete muset tuto funkci aktivovat ve službě Facebook Messenger, protože není nativní pro standardní chaty. To však může zabránit některým nechtěným snímkům obrazovky, protože zpráva zmizí.

Zde je návod, jak nastavit, aby vaše zprávy na Facebooku vypršely:

  1. Otevřete Facebook Messenger a otevřete a Secret Conversation (Viz výše uvedený postup pro přepnutí konverzace na soukromou).
  2. Klepněte na ‚iikona v pravém horním rohu.
  3. Klepněte na Disappearing Messages.
  4. Vyberte časový rámec, po kterém vaše zprávy zmizí.

Nyní se můžete vrátit ke svému chatu a posílat textové zprávy s trochu větším zabezpečením. I když to nezastaví snímky obrazovky ani vám neposkytne upozornění, sníží to schopnost příjemce vrátit se později a zachytit zprávy.

Prevence snímků obrazovky

K sociálním sítím byste měli přistupovat s myšlením neuvádět na žádnou síť nic, co byste nechtěli, aby svět viděl. Jakmile je to venku, je to venku a lidé si s tím mohou dělat, co chtějí.

To znamená, že si musíte dávat pozor na to, co říkáte, jak to říkáte, jaké druhy obrázků sdílíte, videa, která posíláte, a zvukové nahrávky, které můžete nahrát online. PŘEMÝŠLEJTE, než něco napíšete!

Komunikace s důvěryhodnou osobou prostřednictvím Messengeru neznamená, že jí můžete vždy svěřit soukromý obsah. Nikdy není zaručeno, že snímek obrazovky vašeho chatu zůstane v bezpečí. Vždy předpokládejte to nejhorší a chraňte se co nejvíce. Se sociálními sítěmi tak obrovskými a otevřenými jako ty, které máme my, existuje vždy riziko. Vaše soukromí je vždy v sázce.

Facebook Messenger vás neupozorní, když někdo pořídí snímek obrazovky a nic nenasvědčuje tomu, že tato funkce přichází. Takže si vždy dávejte pozor na to, co vkládáte do skupinového chatu. S digitálním světem tak širokým a děsivým, jako máme my, máme všichni důvod bránit své soukromí pro naše vlastní dobro. Určitě nechceme být slavní špatným způsobem nebo mít poškozeny naše osobní údaje.

Často kladené otázky

Vaše online soukromí je neuvěřitelně důležité, proto jsme níže zahrnuli další informace o Facebook Messengeru!

Mohu udělat něco pro to, aby někdo nefotografoval mé zprávy?

Jedinou linií obrany, kterou máte proti této invazi, je vyhnout se odesílání obsahu. Bohužel ani ty platformy, které si nejvíce hlídají soukromí, jako je Snapchat, neimplementovaly možnost blokovat snímky obrazovky.

Když někoho zablokuji na Facebooku, uvidí mé zprávy?

Ano, všechny zprávy (včetně obrázků), které jste v minulosti odeslali, se budou stále zobrazovat v jejich chatu. Naštěstí nebude připojeno vaše jméno a profilový obrázek. Existují způsoby, jak můžete odstranit všechny zprávy a konverzace ve Facebook Messengeru.

Mohu smazat zprávu poté, co jsem ji odeslal?

Ano. Pokud chcete smazat zprávu z Facebooku poté, co jste ji odeslali, dlouze zprávu stiskněte a klepněte na možnost „Odebrat pro všechny“.

Víte o nějakých způsobech, jak zabezpečit Facebook Messenger? Máte nějaké příběhy o sdílení chatů bez vašeho vědomí? Pokud ano, řekněte nám o nich níže!

Previous articleJak změnit e-mail na účtu Xbox
Next articleJak odstranit tabulku v Dokumentech Google