Smartphones har for altid ændret, hvordan vi holder kontakten og kommunikerer med hinanden. Og selv om vores 24/7 tilgængelighed helt sikkert er nyttig til tider, er der også tilfælde, hvor vi hellere vil holde distraktioner væk. Engang var det bare at slukke for vores telefoner løsningen, men det er næppe socialt acceptabelt i dag. Når alt kommer til alt, hvad sker der, hvis en vigtig besked ikke kan nå dig, mens dine notifikationer er slået fra?

I dag er der mere sofistikerede løsninger end Forstyr ikke (DnD)-tilstande og autosvar-beskeder. At dele din fokusstatus på iOS er en af ​​dem. Her er, hvad det betyder at dele din fokusstatus, og hvordan du gør det.

Hvad er fokustilstand på iOS?

Fokustilstand er en relativt ny iOS-funktion, der blev introduceret til iOS den 15. september 2021. Dens primære formål er at give dig mulighed for at dæmme op for distraktioner. Funktionen er perfekt, når du skal koncentrere dig om arbejdet, har travlt med at køre bil eller gerne vil have en rolig nattesøvn. Slå denne funktion til, og forhindre meddelelser i at distrahere eller forstyrre dig.

Der er forskellige fokustilstande, inklusive søvn, arbejde, personlig og den klassiske Forstyr ikke, men du kan også oprette din egen brugerdefinerede fokustilstand.

Fokustilstand giver en masse fleksibilitet. Det giver dig mulighed for at vælge, hvilke apps og kontakter der stadig vil kunne sende dig notifikationer i din fokustid. Tidsfølsomme og nødbeskeder, samt vigtige opkald, vil også kunne nå dig. Du kan planlægge og endda automatisere dine fokustilstande og dele dem på tværs af dine iOS-enheder.

Hvad er Share Focus Status?

Del fokusstatus er en fantastisk iOS Focus Mode-funktion. Uden at dele din fokusstatus ved dine kontakter ikke, hvorfor du ikke svarer dem. De kan forsøge at kontakte dig vedvarende uden held.

På den anden side vil dine kontakter vide, at du ikke kan komme til din telefon med Share Focus Status. Når nogen forsøger at sende en besked til dig, vil en note fortælle dem, at du har fokustilstand aktiveret. De vil blive præsenteret for muligheden for at give dig besked alligevel eller blot vente på, at du vender tilbage til dem. Det betyder, at de stadig vil være i stand til at nå dig i en nødsituation.

Hvorfor du bør dele din fokusstatus

At dæmpe notifikationer uden at give den anden part besked, kan føre til misforståelser. Deling af din fokusstatus kan redde dig fra disse ubehagelige situationer. Ved at dele din status, vil dine kontakter vide, at du ikke ignorerer dem med vilje, men du har simpelthen travlt.

Generelt er det også sundt at dele din fokusstatus og bruge fokustilstanden. De giver dig mulighed for at fokusere eller slappe af uden at genere uvigtige meddelelser. Ved hjælp af Share Focus Status kan du lægge en vis afstand mellem dig selv og din telefon uden at gå på kompromis med dine relationer.

Sådan deler du din fokusstatus

Det er hurtigt og nemt at dele din fokusstatus. Tag et kig på nedenstående trin:

  1. Åbn dine iOS-indstillinger og se efter Focus betegnet med et månesymbol.
  2. Vælg den ønskede fokustilstand (Søvn, arbejde osv.)
  3. Find Focus Status under mulighederne.
  4. Tryk på Focus Status og slå funktionen til. Nu, når du slår denne fokustilstand til, vil de, der forsøger at kontakte dig, vide, at du er væk.
    Tip: Du vil muligvis opdage, at fokusstatus allerede er slået til. Denne funktion er aktiveret som standard, medmindre du tidligere har slået den fra. I så fald kan du stadig trykke på den for at få yderligere oplysninger om denne funktion på den næste skærm.
  5. Gentag disse trin for alle de forskellige fokustilstande, du vil dele med dine kontakter.

Sådan slår du delfokusstatus fra

Deling af din fokusstatus er standard på din iOS 15-enhed. Selvom gennemsigtigheden er stor, ønsker du måske ikke at holde alle ved det. Du kan bruge fokustilstand privat ved blot at slå din fokusstatus fra. For at gøre det skal du få adgang til dine fokusstatusindstillinger:

  1. Trykke på Focus i din Indstillinger-app.
  2. Vælg den fokustilstand, du vil stoppe med at dele.
  3. Trykke på Focus Status under valgmulighederne, og skift kontakten. Nu vil dine kontakter ikke blive underrettet om din fokusstatus, når du bruger denne fokustilstand.
  4. Gentag disse trin for resten af ​​de fokustilstande, du ikke vil dele.

Sådan deler du fokusstatus med kun udvalgte kontakter

Du vil måske ikke have, at alle skal vide, at du er i fokustilstand, men at slå funktionen fra vil også holde dine vigtige kontakter i mørke. Løsningen på dette er at dele din fokusstatus selektivt. Hvis du vil skjule din fokusstatus for nogle få personer, kan du slå deling fra direkte på deres profiler.

  1. Gå til din Beskeder-app.
  2. Åbn din chat med den kontakt, du vil slå lyden fra.
  3. Tryk på deres profil og skift Share Focus Status så den er slukket. Disse kontakter vil så ikke være i stand til at omgå begrænsningen, da de ikke vil se Notify Anyway.

Du kan også aktivere fokusstatusdeling for udvalgte kontakter på samme måde.

Fejlfinding: Hvis du ikke kan aktivere Del fokusstatus for en kontakt, skal du sørge for, at vedkommende også bruger den nyeste version af iOS.

Tip: Husk, at du også kan tilpasse dine fokustilstande til kun at tillade meddelelser fra specifikke kontakter.

Yderligere ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen mellem fokustilstand og Forstyr ikke?

Fokustilstand er en mere avanceret og fleksibel version af sin forgænger, Forstyr ikke. I modsætning til sidstnævnte giver Fokustilstand dig mulighed for at vælge, hvilke apps og kontakter der skal slås fra, og hvilke der skal tillade meddelelser. Derudover kommer fokustilstand med Share Focus Status, der giver kontakter mulighed for at omgå begrænsninger. I iOS 15 er Forstyr ikke en af ​​de fokustilstande, du kan aktivere.

Fungerer Focus Status med tredjepartsapps?

Da det er en relativt ny funktion, har Fokusstatus stadig nogle begrænsninger. Generelt vil tredjepartsapps ikke være i stand til at dele din fokusstatus. Ikke desto mindre var nogle tredjepartsapps, såsom Slack, hurtige til at integrere fokustilstand, så hold øje med dem.

Får jeg stadig notifikationer i en nødsituation med Share Focus Status?

Ja. Ved at dele din fokusstatus vil den anden part vide, at du har slået dine meddelelser fra. I nødstilfælde vil de være i stand til at trykke Notify Anyway og få fat i dig.

Deler fokusstatus navnet på min fokustilstand?

Du kan konfigurere flere fokustilstande på din iOS og give forskellige navne til hver. Dette er mere for organisationens skyld end noget andet. Som du vil se, når du slår Del fokusstatus til, vil navnet på din fokustilstand aldrig blive delt. Kontakter vil blot se, at dine meddelelser er slået fra, men ikke årsagen til det.

Blokerer fokustilstand indgående opkald?

Når du opsætter din fokustilstand, vil du være i stand til at beslutte, om du vil modtage opkald. Du kan også tilpasse, hvem der har tilladelse til at ringe til dig i denne tilstand. Share Focus Status har ingen effekt på dette.

Lad ikke notifikationer være en distraktion

Alt for ofte føles det som om vores telefoner og konstante meddelelser styrer vores liv. Det kan dog være uhøfligt at sætte hele verden på mute uden at lade dine kontakter vide det. Når du deler din fokusstatus, kan du også få din kage og spise den. Vær den, der bestemmer, hvem der får adgang til din tid og opmærksomhed ved at slå denne funktion til for udvalgte personer og tilpasse dine fokusindstillinger.

Hvad synes du om denne iOS-funktion? Har du brugt det før? Del din oplevelse i kommentarerne!

Previous articleSådan blokerer du tekster på en Android-enhed
Next articleSådan konverteres EPUB til MOBI