Microsofts OneDrive-tjeneste giver adgang til enhver fil eller mappe, der er gemt på din konto via et one-cloud-baseret drev. Når fil- eller mappeejeren tillader delt adgang via et link, giver det nemt samarbejde eller adgang til store filer.

Men hvad sker der, når delt adgang ikke længere er påkrævet, eller linket falder i uautoriserede hænder? Heldigvis kan du stoppe delt adgang lige så hurtigt, som du tillod det. I denne artikel viser vi dig, hvordan du stopper adgangen til dine OneDrive Personal-filer og -mapper via forskellige enheder.

Sådan stopper du med at dele OneDrive-filer eller -mapper fra en pc

Sådan stopper du med at dele et link til en OneDrive-fil eller -mappe ved hjælp af din pc:

  1. Log ind på din OneDrive-konto via appen eller OneDrive online.
  2. Fra Files, vælg den fil eller mappe, du ønsker at stoppe med at dele.
  3. Klik på Information (i) ikon i øverste højre hjørne for at få adgang til Details.
  4. I den Details under Has Access from (file or folder), klik Manage access.
  5. For at fjerne et delt link skal du vælge X ved siden af ​​linket.
  6. Klik Remove link at bekræfte.

Sådan stopper du med at dele OneDrive-filer eller -mapper fra en iPhone

Følg disse trin for at stoppe med at dele et delt link til en fil eller mappe ved hjælp af din iPhone:

  1. Start OneDrive-appen, og log ind på din konto.
  2. Fra Files, skal du trykke på menuikonet med tre prikker ud for den fil eller mappe, du vil stoppe med at dele.
  3. Tryk på Details.
  4. Under Has Access from (file or folder), tryk på Anyone with this edit link højrepegende chevron.
  5. Tryk på Remove Access for at stoppe med at dele linket med det samme.

Sådan stopper du med at dele OneDrive-filer eller -mapper fra en Android

Hvis du har brug for at stoppe med at dele en OneDrive-fil eller -mappe, gør du sådan her via din Android-enhed:

  1. Log ind på din OneDrive-konto via appen.
  2. I Files, menuikonet med tre prikker ud for den fil eller mappe, du vil stoppe med at dele.
  3. Tryk på Details.
  4. Under Has Access from (file or folder), tryk på Anyone with this edit link højrepegende chevron.
  5. Tryk på for at stoppe med at dele linket med det samme Stop Sharing.

Sådan stopper du med at dele OneDrive-filer eller -mapper fra en iPad?

Sådan stopper du med at dele en OneDrive-fil eller -mappe ved hjælp af din iPad:

  1. Log ind på din OneDrive-konto.
  2. Fra Files, skal du trykke på menuikonet med tre prikker ved siden af ​​den fil eller mappe, du ønsker at stoppe med at dele.
  3. Vælge Details.
  4. Under Has Access from (file or folder), tryk på Anyone with this edit link højrepegende chevron.
  5. Tryk på for at stoppe med at dele linket Remove Access.

Yderligere ofte stillede spørgsmål

Hvordan stopper jeg OneDrive fra at synkronisere mapper?

Følg disse trin for at stoppe synkroniseringen af ​​dine OneDrive-mapper:

1. Log ind på din OneDrive-konto via appen eller OneDrive online.

2. Åbn Settings.

3. Naviger til Account.

4. Find den mappe, du ønsker at stoppe synkroniseringen, og vælg derefter Stop sync.

Hvordan ændrer jeg delingstilladelser på OneDrive?

Sådan ændrer du delingstilladelserne for en OneDrive-fil eller -mappe ved hjælp af din mobilapp:

1. Log ind på din OneDrive-konto, og vælg Shared.

2. Vælg den fil eller mappe, du vil ændre tilladelserne for, og vælg derefter ikonet Information (i).

3. Vælg, hvordan du vil ændre tilladelserne:

· Vælg for at dele filen eller mappen med flere personer Add People.

· Vælg Manage access for flere muligheder. Her kan du vælge Can Edit eller Can View fra rullemenuen eller Stop Sharing.

Hvad er OneDrive-delingsgrænsen?

Fildelingsgrænsen på OneDrive er 250 gigabyte.

Hvordan kan jeg fortælle, hvem der har adgang til mit OneDrive?

Følg disse trin for at se, hvem dine filer eller mapper deles med i OneDrive:

1. Log ind på din OneDrive-konto.

2. Vælg en fil eller mappe fra dit dokumentbibliotek.

3. Vælg ikonet Del øverst.

4. Hvis den fil eller mappe i øjeblikket er delt, a Shared with vises nederst i vinduet Send link.

Adgang til dine OneDrive-elementer nægtet

OneDrive gør delt adgang til dine filer og mapper super nemt. Modtagere kan dog videresende linket til andre, og det kan i det væsentlige tilgås af alle med linket. Heldigvis kan du til enhver tid se, hvem der har delt adgang og enten ændre tilladelsen eller bare stoppe den delte adgang. Derefter vil enhver, der forsøger at få adgang til elementet, være mislykket.

Har der været et tidspunkt, hvor andre fik adgang til din delte fil eller mappe, som du ikke havde sendt linket til? Fortæl os i kommentarfeltet nedenfor.

Previous articleHvad er den nyeste iPhone ude lige nu? [December 2021]
Next articleSådan downloader du alle filer fra Google Drev