Älypuhelimet ovat ikuisesti muuttaneet tapaamme pitää yhteyttä ja kommunikoida toisiimme. Ja vaikka 24/7-saatavuus on ajoittain hyödyllistä, on myös tapauksia, jolloin pidämme mieluummin häiriötekijät loitolla. Kerran puhelimien sammuttaminen oli ratkaisu, mutta se on tuskin sosiaalisesti hyväksyttävää nykyään. Mitä sitten tapahtuu, jos tärkeä viesti ei tavoita sinua, kun ilmoituksesi on hiljennetty?

Nykyään on olemassa kehittyneempiä ratkaisuja kuin Älä häiritse (DnD) -tilat ja automaattiset vastausviestit. Focus-tilan jakaminen iOS:ssä on yksi niistä. Tässä kerrotaan, mitä tarkennustilan jakaminen tarkoittaa ja miten se tehdään.

Mikä on tarkennustila iOS:ssä?

Focus Mode on suhteellisen uusi iOS-ominaisuus, joka esiteltiin iOS:lle 15.9.2021. Sen ensisijaisena tarkoituksena on estää häiriötekijöitä. Ominaisuus on täydellinen, kun haluat keskittyä työhön, olet kiireinen ajaessasi tai haluat nukkua rauhallisia yöunia. Ota tämä ominaisuus käyttöön ja estä ilmoituksia häiritsemästä tai häiritsemästä sinua.

Tarkennustiloja on useita, mukaan lukien lepotila, työ, henkilökohtainen ja klassinen Älä häiritse, mutta voit myös luoda oman mukautetun tarkennustilan.

Tarkennustila tarjoaa paljon joustavuutta. Sen avulla voit valita, mitkä sovellukset ja yhteystiedot voivat edelleen lähettää sinulle ilmoituksia keskittymisaikasi aikana. Aika- ja hätäilmoitukset sekä tärkeät puhelut voivat myös tavoittaa sinut. Voit ajoittaa ja jopa automatisoida tarkennustilat ja jakaa ne iOS-laitteidesi kesken.

Mikä on Share Focus -tila?

Share Focus Status on loistava iOS Focus Mode -ominaisuus. Ilman tarkennustilaasi jakamista yhteystietosi eivät tiedä, miksi et vastaa heille. He saattavat yrittää ottaa sinuun yhteyttä jatkuvasti turhaan.

Toisaalta yhteystietosi tietävät, että et voi tulla puhelimeesi Share Focus Status -toiminnolla. Aina kun joku yrittää lähettää sinulle viestin, hän ilmoittaa, että sinulla on tarkennustila päällä. Heille tarjotaan mahdollisuus ilmoittaa sinulle joka tapauksessa tai vain odottaa, että palaat heihin. Tämä tarkoittaa, että he voivat silti tavoittaa sinut hätätilanteessa.

Miksi sinun pitäisi jakaa keskittymistilasi

Ilmoitusten hiljentäminen ilmoittamatta siitä toiselle osapuolelle voi johtaa väärinkäsityksiin. Tarkennustilan jakaminen voi säästää sinut näiltä epämiellyttäviltä tilanteilta. Jakamalla tilasi yhteystietosi tietävät, että et jätä heitä huomiotta tarkoituksella, vaan olet yksinkertaisesti kiireinen.

Yleisesti ottaen tarkennustilan jakaminen ja tarkennustilan käyttö on myös terveellistä. Niiden avulla voit keskittyä tai rentoutua ilman turhia ilmoituksia. Share Focus Status -toiminnon avulla voit asettaa etäisyyttä itsesi ja puhelimesi välille vaarantamatta suhteitasi.

Focus-tilan jakaminen

Tarkennustilan jakaminen on nopeaa ja helppoa. Katso seuraavat vaiheet:

  1. Avaa iOS-asetukset ja etsi Focus ilmaistaan ​​kuun symbolilla.
  2. Valitse haluamasi tarkennustila (uni, työ jne.)
  3. löytö Focus Status vaihtoehtojen alla.
  4. Napauta Focus Status ja ota ominaisuus käyttöön. Nyt aina kun otat tämän tarkennustilan käyttöön, sinuun yhteyttä yrittävät tietävät, että olet poissa.
    Vinkki: Saatat huomata, että Focus Status on jo käytössä. Tämä ominaisuus on oletuksena käytössä, ellet ole aiemmin poistanut sitä käytöstä. Siinä tapauksessa voit silti napauttaa sitä saadaksesi lisätietoja tästä ominaisuudesta seuraavassa näytössä.
  5. Toista nämä vaiheet kaikille eri tarkennustiloille, jotka haluat jakaa kontaktiesi kanssa.

Share Focus Status -tilan kytkeminen pois päältä

Focus Status -tilan jakaminen on oletusarvo iOS 15 -laitteessasi. Vaikka läpinäkyvyys on hienoa, et ehkä halua pitää kaikkia tiedossa. Voit käyttää tarkennustilaa yksityisesti yksinkertaisesti sammuttamalla tarkennustilan. Voit tehdä tämän siirtymällä Focus Status -asetuksiin:

  1. Näpäytä Focus Asetukset-sovelluksessasi.
  2. Valitse tarkennustila, jonka jakamisen haluat lopettaa.
  3. Näpäytä Focus Status vaihtoehtojen alla ja vaihda kytkintä. Nyt kontakteillesi ei ilmoiteta tarkennustilastasi, kun käytät tätä tarkennustilaa.
  4. Toista nämä vaiheet muille tarkennustiloille, joita et halua jakaa.

Focus-tilan jakaminen vain valituilla yhteystiedoilla

Et ehkä halua kaikkien tietävän, että olet tarkennustilassa, mutta ominaisuuden poistaminen käytöstä pitää tärkeät yhteystietosi myös pimeässä. Ratkaisu tähän on jakaa tarkennustilasi valikoivasti. Jos haluat piilottaa Focus Status -tilan muutamalta henkilöltä, voit poistaa jakamisen käytöstä suoraan heidän profiileistaan.

  1. Siirry Viestit-sovellukseesi.
  2. Avaa keskustelu sen kontaktin kanssa, jonka haluat hiljentää.
  3. Paina heidän profiiliaan ja vaihda Share Focus Status niin että se on pois päältä. Nämä yhteyshenkilöt eivät voi sitten ohittaa rajoitusta, koska he eivät näe Notify Anyway.

Voit myös ottaa Focus Status -jakamisen käyttöön valituille yhteystiedoille samalla tavalla.

Vianetsintä: Jos et voi ottaa Share Focus Status -tilaa käyttöön yhteystiedolle, varmista, että hän käyttää myös iOS:n uusinta versiota.

Vinkki: Muista, että voit myös mukauttaa tarkennustiloja sallimaan ilmoitukset vain tietyiltä yhteyshenkilöiltä.

Muita usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä eroa on tarkennustilan ja Älä häiritse -tilan välillä?

Focus Mode on edistyneempi ja joustavampi versio edeltäjästään, Älä häiritse. Toisin kuin jälkimmäinen, Focus Mode -tilassa voit valita, mitkä sovellukset ja yhteystiedot mykistetään ja mitkä sallivat ilmoitukset. Lisäksi Focus Mode sisältää Share Focus Status -toiminnon, joka antaa yhteyshenkilöille mahdollisuuden ohittaa rajoitukset. iOS 15:ssä Älä häiritse -tila on yksi tarkennustiloista, jotka voit ottaa käyttöön.

Toimiiko Focus Status kolmannen osapuolen sovellusten kanssa?

Koska Focus Status on suhteellisen uusi ominaisuus, sillä on edelleen joitain rajoituksia. Yleensä kolmannen osapuolen sovellukset eivät voi jakaa tarkennustilaasi. Jotkin kolmannen osapuolen sovellukset, kuten Slack, integroivat kuitenkin nopeasti Focus Mode -tilan, joten pysy valppaana.

Saanko edelleen ilmoituksia hätätilanteessa Share Focus Status -tilan kanssa?

Joo. Kun jaat Focus-tilan, toinen osapuoli tietää, että olet hiljentänyt ilmoituksesi. Hätätilanteessa he voivat napauttaa Notify Anyway ja saada sinusta kiinni.

Onko Focus Status sama kuin tarkennustilani?

Voit määrittää iOS-laitteessasi useita tarkennustiloja ja antaa kullekin eri nimet. Tämä on enemmän organisointia kuin mitään muuta. Kuten näet, kun otat Share Focus Status -tilan käyttöön, tarkennustilan nimeä ei koskaan jaeta. Yhteystiedot näkevät vain, että ilmoituksesi on hiljennetty, mutta eivät syytä miksi.

Estääkö tarkennustila saapuvat puhelut?

Kun otat tarkennustilan käyttöön, voit päättää, haluatko vastaanottaa puheluita. Voit myös muokata, kuka saa soittaa sinulle tässä tilassa. Share Focus Status ei vaikuta tähän.

Älä anna ilmoitusten olla häiriötekijä

Liian usein tuntuu, että puhelimemme ja jatkuvat ilmoitukset ohjaavat elämäämme. Koko maailman mykistäminen ilmoittamatta siitä kontakteille voi kuitenkin olla töykeää. Focus Status -tilan jakaminen antaa sinun myös syödä kakkusi ja syödä sen. Ole se, joka päättää, kuka saa käyttää aikaasi ja huomiotasi ottamalla tämä ominaisuus käyttöön valituille henkilöille ja mukauttamalla Focus-asetuksiasi.

Mitä mieltä olet tästä iOS-ominaisuudesta? Oletko käyttänyt sitä ennen? Jaa kokemuksesi kommenteissa!

Edellinen artikkeliTekstien estäminen Android-laitteella
Seuraava artikkeliKuinka muuntaa EPUB MOBI:ksi