A Microsoft OneDrive szolgáltatása hozzáférést biztosít a fiókjában tárolt bármely fájlhoz vagy mappához egy felhőalapú meghajtón keresztül. Ha a fájl vagy mappa tulajdonosa megosztott hozzáférést engedélyez egy hivatkozáson keresztül, az egyszerű együttműködést vagy hozzáférést biztosít a nagy fájlokhoz.

De mi történik, ha már nincs szükség megosztott hozzáférésre, vagy a hivatkozás illetéktelen kezekbe kerül? Szerencsére ugyanolyan gyorsan leállíthatja a megosztott hozzáférést, ahogyan engedélyezte. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan állíthatja le a OneDrive Personal fájljaihoz és mappáihoz való hozzáférést különböző eszközökön keresztül.

Hogyan lehet leállítani a OneDrive fájlok vagy mappák megosztását számítógépről

A következőképpen állíthatja le egy OneDrive-fájlra vagy -mappára mutató hivatkozás megosztását számítógépen:

  1. Jelentkezzen be OneDrive-fiókjába az alkalmazáson keresztül, vagy OneDrive online.
  2. Tól Files, válassza ki azt a fájlt vagy mappát, amelynek megosztását le szeretné állítani.
  3. Kattints a Information (i) ikon a jobb felső sarokban a hozzáféréshez Details.
  4. Ban,-ben Details alatt Has Access from (file or folder), kattintson Manage access.
  5. Megosztott hivatkozás eltávolításához válassza a lehetőséget X a link mellett.
  6. Kattintson Remove link megerősítéséhez.

Hogyan lehet leállítani a OneDrive-fájlok vagy mappák megosztását iPhone-ról

Ha le szeretné állítani egy fájlra vagy mappára mutató megosztott hivatkozás megosztását iPhone készülékén, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Indítsa el a OneDrive alkalmazást, és jelentkezzen be fiókjába.
  2. Tól Files, nyomja meg a hárompontos menü ikont a megosztást leállítani kívánt fájl vagy mappa mellett.
  3. Érintse meg a Details.
  4. Alatt Has Access from (file or folder), érintse meg a lehetőséget Anyone with this edit link jobbra mutató hevron.
  5. Koppintson a Remove Access hogy azonnal leállítsa a link megosztását.

Hogyan lehet leállítani a OneDrive fájlok vagy mappák megosztását Androidról

Ha le kell állítania egy OneDrive-fájl vagy mappa megosztását, Android-eszközén a következőképpen teheti meg:

  1. Jelentkezzen be OneDrive-fiókjába az alkalmazáson keresztül.
  2. Ban ben Files, a hárompontos menüikon a megosztást leállítani kívánt fájl vagy mappa mellett.
  3. megnyomni a Details.
  4. Alatt a Has Access from (file or folder), megnyomni a Anyone with this edit link jobbra mutató hevron.
  5. A hivatkozás megosztásának azonnali leállításához nyomja meg a gombot Stop Sharing.

Hogyan lehet leállítani a OneDrive fájlok vagy mappák megosztását iPadről?

A következőképpen állíthatja le a OneDrive-fájlok vagy mappák megosztását iPaden:

  1. Jelentkezzen be OneDrive-fiókjába.
  2. Tól Files, nyomja meg a hárompontos menü ikont a megosztást leállítani kívánt fájl vagy mappa mellett.
  3. Választ Details.
  4. Alatt a Has Access from (file or folder), érintse meg a lehetőséget Anyone with this edit link jobbra mutató hevron.
  5. A hivatkozás megosztásának leállításához érintse meg a lehetőséget Remove Access.

További GYIK

Hogyan állíthatom le a OneDrive-nak a mappák szinkronizálását?

A OneDrive-mappák szinkronizálásának leállításához kövesse az alábbi lépéseket:

1. Jelentkezzen be OneDrive-fiókjába az alkalmazáson keresztül, vagy OneDrive online.

2. Nyissa meg a Settings.

3. Navigáljon a Account.

4. Keresse meg azt a mappát, amelyben le szeretné állítani a szinkronizálást, majd válassza ki Stop sync.

Hogyan módosíthatom a megosztási engedélyeket a OneDrive-on?

Így módosíthatja a OneDrive-fájlok vagy mappák megosztási engedélyeit a mobilalkalmazással:

1. Jelentkezzen be OneDrive-fiókjába, és válassza ki a Shared.

2. Válassza ki azt a fájlt vagy mappát, amelynek jogosultságait módosítani szeretné, majd kattintson az Információ (i) ikonra.

3. Válassza ki, hogyan szeretné módosítani az engedélyeket:

· A fájl vagy mappa több személlyel való megosztásához válassza a lehetőséget Add People.

· Válassza ki Manage access további lehetőségekért. Itt lehet választani Can Edit vagy Can View a legördülő menüből, ill Stop Sharing.

Mi a OneDrive megosztási korlátja?

A OneDrive fájlmegosztási korlátja 250 gigabájt.

Hogyan tudhatom meg, hogy ki fér hozzá a OneDrive-omhoz?

Kövesse az alábbi lépéseket annak megtekintéséhez, hogy kikkel vannak megosztva a fájlok vagy mappák a OneDrive-ban:

1. Jelentkezzen be OneDrive-fiókjába.

2. A dokumentumtárból válasszon ki egy fájlt vagy mappát.

3. Válassza a Megosztás ikont a tetején.

4. Ha a fájl vagy mappa jelenleg meg van osztva, a Shared with megjelenik a Hivatkozás küldése ablak alján.

A OneDrive-elemekhez való hozzáférés megtagadva

A OneDrive rendkívül egyszerűvé teszi a megosztott hozzáférést a fájlokhoz és mappákhoz. A címzettek azonban továbbíthatják a hivatkozást másoknak, és lényegében a hivatkozás birtokában bárki hozzáférhet. Szerencsére bármikor láthatja, hogy ki rendelkezik megosztott hozzáféréssel, és módosíthatja az engedélyt, vagy egyszerűen leállíthatja a megosztott hozzáférést. Ezt követően, aki megpróbál hozzáférni az elemhez, sikertelen lesz.

Előfordult már, hogy mások hozzáfértek az Ön megosztott fájljához vagy mappájához, amelyhez nem küldte el a hivatkozást? Mondja el nekünk az alábbi megjegyzések részben.

Previous articleMi a legújabb iPhone most? [December 2021]
Next articleAz összes fájl letöltése a Google Drive-ról