Az Instagram azonnali üzenetküldési funkciója jó néhány éve létezik. Az emberek közvetlen üzeneteket, ill DMs megosztani egymással Instagram-tartalmakat, és kötetlenül beszélgetni.

Annak ellenére, hogy az Instagram egy nagyon felhasználóbarát platform, nincs hivatalos módja a közvetlen üzenet funkció teljes kikapcsolására. Vannak azonban olyan megoldások, amelyek biztosítják, hogy a közvetlen üzenetek ne zavarják.

Számos megoldás létezik arra, hogy soha ne kapjon közvetlen üzeneteket. A következőképpen közelítheti meg ezt Androidon, iOS-en és asztali számítógépeken.

Fiók korlátozása

Ha belefáradt abba, hogy valakitől hallgasson, és azt szeretné, hogy üzenetei közvetlenül az Üzenetkérések lapra kerüljenek, bármikor korlátozhatja bármelyik fiókot. Ezenkívül szabályozhatod, hogy mások láthassák-e megjegyzéseiket a bejegyzéseidhez. A legfontosabb, hogy nem kell leállítania vagy letiltania őket, így a fiók nem fogja tudni, hogy korlátozta őket.

Android és iOS

Kétféleképpen korlátozhatja az embereket az Instagramon. Íme az első módszer:

  1. Lépjen az adott személlyel folytatott közvetlen üzenetküldési beszélgetésre.
  2. Érintse meg a i a jobb felső sarokban.

  3. Válassza ki Restrict

És a második módszer:

  1. Nyissa meg a személy profilját

  2. Koppintson a ‘Following.’

  3. Koppintson a ‘Restrict.’

  4. Koppintson a ‘Restrict Account.’

Asztali

  1. Lépjen a személy fiókjába

  2. Kattintson a hárompontos ikonra a profil jobb felső részén

  3. válasszonRestrict.’

  4. kattintson a ‘Restrict Account‘ megerősítéséhez.

Fiók blokkolása

A fiók letiltása azt eredményezi, hogy az adott személy nem fogja megtalálni az Ön profilját, történetét vagy bejegyzéseit az Instagramon. Természetesen ez automatikusan érvényes a közvetlen üzenetküldésre is. Bár az Instagram nem tudatja a fiókkal, hogy letiltottad őket, előfordulhat, hogy megtudják, ha nem találják a profilodat.

Android és iOS

Az emberek mobileszközökön történő blokkolása ugyanúgy működik, mint a korlátozásuk. Keresse meg ugyanazokat a beállításokat, mint a Korlátozásnál, de válassza a “Block‘ ezúttal. Ezután egyszerűen erősítse meg.

Asztali

A fiókot a fiók korlátozásához használt menüből blokkolhatja az asztalon. Egy személy azonban letiltható a DM-ek oldaláról is.

  1. Nyissa meg a Közvetlen üzeneteket.

  2. Válassza ki a blokkolni kívánt személlyel folytatott beszélgetést.

  3. Érintse meg a i a jobb felső sarokban.

  4. válasszonBlock.’

  5. Erősítse meg a ‘ gombra kattintvaBlock.’

Privát profil

Amíg a profilod nyilvános, bárki küldhet neked üzenetet. Nincs szükségük a jóváhagyásra, hogy megtegyék. Ha ezt bosszantónak találja, van egy kiváló megoldás. Privát profillal csak a követői küldhetnek Önnek közvetlenül üzenetet, és Önnek jóvá kell hagynia a követőket. Tehát a következőképpen teheti meg profilját priváttá. Ne feledje, hogy az Alkotói fiókok nem lehetnek privátak.

Android és iOS

  1. Nyissa meg az Instagram alkalmazást.

  2. Nyissa meg a profilját a profil ikonjára koppintva.

  3. Koppintson a hamburger menüre (három vízszintes vonal).

  4. Koppintson a Settings.
  5. Válassza ki Privacy.

  6. Fordítsa meg a mellette lévő kapcsolót Private Account.

Asztali

  1. Lépjen az Instagram.com oldalra, és jelentkezzen be.

  2. Kattintson a profil ikonjára, amely a böngésző jobb felső sarkában található.

  3. Válassza ki Settings

  4. Navigáljon ide Privacy and Security a bal oldali panelen.

  5. A képernyő teteje felé, alatta Account Privacy, jelölje be a mellette lévő négyzetet Private Account.

Értesítések kikapcsolása

Oké, tehát nem kapcsolhatja ki teljesen a Közvetlen üzenetet. De ha az értesítések zavarják, ezeket nagyon gyorsan kikapcsolhatja.

Android és iOS

  1. Koppintson a profil ikonjára.

  2. Koppintson a ‘Your Activity.’

  3. Navigáljon a ‘Time’.

  4. válasszonNotification Settings.’

  5. Ha csak a közvetlen üzenetek értesítéseit szeretné kikapcsolni, érintse meg a ‘Direct Messagesés testreszabhatja a beállításokat.

  6. Alternatív megoldásként, ha azt szeretné, hogy az összes értesítés ki legyen kapcsolva, kapcsolja be a kapcsolót a “Pause All.’

Amint láthatja, szüneteltetheti az értesítéseket a különböző Instagram-funkciókhoz.

A profil priváttá tétele asztali számítógépen

  1. Lépj Instagram-profilodra

  2. Menj ‘Settings.’

  3. válasszonPush Notifications‘ a bal oldali panelen

  4. Görgessen le a ‘Instagram Direct Requests.’

  5. Válassza ki Off

Sajnos az asztali lehetőségek korlátozottak. Ha jobb testreszabást szeretne, használja mobil/táblagépét.

Történetválaszok letiltása

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy az emberek közvetlen üzeneteket küldjenek neked az Instagramon, ha válaszolnak egy általad közzétett történetre. Ezt közvetlenül megtehetik a közzétett történet alján található gombra kattintva. Szerencsére ez a funkció meglehetősen egyszerűen letiltható.

Android és IOS

1: Koppintson a profil ikonjára.

2: Menj ide Settings.

3: Válassza ki Privacy.

4: Érintse meg a gombot Story

5: Nyomja meg Off alatt Allow Replies and Reactions Szakasz.

Elutasító üzenetek

Ha valaki, akit nem követ, üzenetet küld Önnek, a közvetlen üzenet nem kerül közvetlenül a beérkező levelek közé. Értesítést kap (hacsak nem kapcsolta ki ezt a lehetőséget), de az üzenet a Message Requests, így a személy nem fogja látni, hogy elolvasta-e az üzenetet. Az Üzenetkérések lapon lévő DM-ek elfogadhatók vagy elutasíthatók. Ha elfogad egy ilyen üzenetet, az átkerül a postaládájába. Ha elutasítja a kérést, az üzenet törlődik.

Ezzel a funkcióval az a klassz, hogy egyszerre több kérést is törölhet. Ha sok ilyen kérést kap, egyszerűen érintse meg a ‘Delete All“, és minden kérés törlésre kerül.

  1. Nyissa meg a beérkezett üzeneteket a Közvetlen üzenet nyíl ikonra koppintva/kattintva.

  2. Válaszd ki a ‘Message Requests‘ lapon (ha jelenleg nincsenek kérései, a lap nem jelenik meg).

  3. Koppintson/kattintsonDelete All.’

Gyakran Ismételt Kérdések

Megakadályozhatom, hogy csak bizonyos fiókok küldhessenek közvetlen üzenetet az Instagramon?

Nem tilthatja meg, hogy egy fiók ne küldjön Önnek DM-et anélkül, hogy ne szüntesse meg a fiók követését, és ne tegye priváttá profilját. Amint korábban említettük, a fiók korlátozása/blokkolása jó megoldásnak bizonyulhat.

Mennyi ideig tart a DM blokkolás az Instagramon?

Ha letilt valakit, az mindaddig letiltva marad, amíg fel nem oldja a letiltását. Fiók blokkolásának feloldásához navigáljon a kívánt Instagram-profilhoz, és megjelenik a Blokkolás feloldása funkció. Koppintson a gombra, és erősítse meg a feloldást a Blokkolás feloldása elemre koppintva. Asztali gépen is ugyanúgy működik

Van korlátja az Instagram DM-nek?

Hivatalosan nincs korlátozás az üzenetek küldésére vonatkozóan. Egyetlen napon belüli 50-100 DM elküldése után azonban a fiók 24 órára le lesz tiltva, hogy több üzenetet küldjön. A fiókot azonban nem blokkolják – csak egy napig nem tud üzeneteket küldeni. Az Instagram bevezette ezt a korlátozást, hogy megakadályozza a funkcióval való visszaélést.

Az Instagram közvetlen üzenetei lejárnak?

Ha elküld egy fényképet az Instagramon, és nem választja ki azt a módot, amely lehetővé teszi, hogy a fénykép a csevegésben maradjon, a fénykép lejár, és a megtekintés után törlődik. Ez azonban nem így van az Instagram közvetlen üzeneteivel. A Snapchattal ellentétben az Instagram elmenti a teljes csevegési előzményt. Ha azonban töröl egy csevegést, az előzmények törlődnek.

Ha valakit letilt az Instagramon, az törli a DM-eket?

Bár a letiltott személy nem kap semmilyen üzenetet, amelyet el akar küldeni neki, és nem tud hozzáférni a profiljához vagy nem küldhet üzenetet Önnek, a csevegési előzmények nem törlődnek. Ha valaha is feloldja a személy letiltását, a csevegési előzmények érintetlenek maradnak. Természetesen feltéve, hogy nem törölted a csevegést.

Becsomagolás

Bár a Közvetlen üzenetek funkciót nem igazán tudod teljesen kikapcsolni az Instagramon, megtehetsz néhány megkerülő lépést, amelyek hasznosak lehetnek. Fontolja meg a lehetőségeit, és próbálja ki az itt említett módszereket.

Remélhetőleg ez az útmutató a segítségedre volt. Annak ellenére, hogy a megoldás nem látszólagos és közvetlen, biztosak vagyunk abban, hogy ezek közül a megoldások egyike működni fog az Ön számára. Ha további kérdései vannak, vagy úgy gondolja, hogy valamit elmulasztottunk megemlíteni, tudassa velünk az alábbi megjegyzések részben.

Previous articleHogyan lehet törölni egy Scratch Disk-et a Photoshopban
Next articleHogyan tekinthet meg mindenkit egyszerre a Microsoft Teamsben