Evernote is een gevestigde en populaire cloudgebaseerde oplossing voor het maken van aantekeningen. Geweldig voor thuis- en werk-privébeheer, het biedt altijd en overal toegang tot uw aantekeningen. Hoewel de opslagcapaciteit van Evernote behoorlijk behoorlijk is, is het gemakkelijk om veel grote notebooks te verzamelen.

Als je meer ruimte in je account wilt creëren of gewoon de notebooks die je niet meer gebruikt kwijt wilt, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw notebooks kunt verwijderen met verschillende apparaten en wat u moet doen als de optie grijs wordt weergegeven.

Hoe een Evernote-notebook van een pc te verwijderen

Je hebt toegang tot je Evernote-account via de desktop-app of Evernote Web met je pc of Mac. Volg deze stappen om uw notitieblok te verwijderen met een van beide opties:

Desktop-app

  1. Log in op uw account.
  2. Selecteer Notebooks uit de opties in het linkerdeelvenster.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het notitieboek dat u wilt verwijderen.
  4. Kiezen Delete notebook uit de opties. De notities gaan automatisch naar de Trash.

Evernote-web

  1. Navigeren naar Evernote-web en log in op uw account.
  2. Klik in de opties in het linkerdeelvenster op Notebooks.
  3. Open het notitieblok dat u wilt verwijderen.
  4. Klik in de notitieblokkop boven aan de notitielijst op de drie puntjes More actions.
  5. Kiezen Delete notebook. De notities worden verplaatst naar Trash.

Voor de oudere versie van Evernote Web:

  1. Log in en selecteer de Notebooks.
  2. Zoek en open vervolgens het notitieblok dat u wilt verwijderen.
  3. Selecteer de Note Info (i) pictogram in de koptekst van het notitieblok.
  4. Klik Delete notebook. Uw notities worden verzonden naar: Trash.

Hoe een Evernote-notebook van een iPhone te verwijderen

Het verwijderen van een notebook uit de mobiele app is net zo eenvoudig als het gebruik van een pc. Zo verwijder je een Evernote-notebook met je iPhone:

  1. Open de Evernote.
  2. Tik op het hamburgermenupictogram in de linkerbovenhoek.
  3. druk op Notebooks.
  4. Tik op het notitieboek dat u wilt verwijderen.
  5. De notebookgegevens worden weergegeven. Tik op het menupictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek.
  6. druk op Delete Notebook.
  7. Tik Delete bevestigen. De notities gaan meteen naar Trash.

Voor de oudere versie van Evernote:

  1. Druk op het hamburgerpictogram linksboven en selecteer vervolgens Notebooks.
  2. Tik op het notitieblok dat je wilt verwijderen om het te openen.
  3. Druk op het menupictogram met drie stippen en vervolgens op Notebook Settings.
  4. Kiezen Delete Notebook. De notities gaan automatisch naar Trash.

Hoe een Evernote-notebook van een Android-apparaat te verwijderen

Volg deze stappen om een ​​notitieboek van je Evernote-account te verwijderen met je Android-apparaat:

  1. Open je Evernote-account via de app.
  2. Druk in de linkerbenedenhoek op het hamburgermenupictogram.
  3. Selecteer Notebooks uit de menukaart.
  4. Selecteer het notitieboek dat u wilt verwijderen.
  5. De notebookgegevens worden geopend. Druk op het menupictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek.
  6. Kiezen Delete Notebook.
  7. Type Delete om te bevestigen, dan OK. De notities worden verzonden naar: Trash.

Voor de oudere versie van Evernote:

  1. Tik in de linkerbovenhoek op het hamburgerpictogram en selecteer vervolgens Notebooks.
  2. Tik op het notitieboek dat u wilt verwijderen.
  3. Tik op de pagina met notitieboekjedetails op het menupictogram met drie stippen en vervolgens Notebook Settings.
  4. Kiezen Delete Notebook. De notitieboekjes gaan meteen naar: Trash.

Hoe een Evernote-notebook van een iPad te verwijderen

Volg deze stappen om een ​​notitieboek van je Evernote-account te verwijderen met je iPad:

  1. Start de Evernote.
  2. Tik op het hamburgermenupictogram in de linkerbovenhoek.
  3. Tik Notebooks.
  4. Selecteer het notitieboek dat u wilt verwijderen.
  5. De notebookdetails worden weergegeven. Druk in de rechterbovenhoek op het menupictogram met drie stippen.
  6. druk op Delete Notebook.
  7. Typ om te bevestigen Delete, raak dan OK. De notities worden verplaatst naar Trash.

Voor de oudere versie van Evernote:

  1. Druk op het hamburgerpictogram in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op Notebooks.
  2. Selecteer het notitieblok dat u wilt verwijderen om het te openen.
  3. Tik op het menupictogram met drie stippen en vervolgens Notebook Settings.
  4. druk op Delete Notebook. Uw notities gaan onmiddellijk naar de Trash.

Aanvullende veelgestelde vragen

Waarom is Notebook verwijderen uitgegrijsd?

Een van uw notebooks is standaard ingesteld en de verwijderoptie voor dat notebook is niet beschikbaar. Om dit te omzeilen, stelt u een ander notitieboek in als standaard:

1. Kies een ander notitieboek en selecteer vervolgens de Set as default.

2. Ga nu terug naar het notitieboek dat u wilde verwijderen en de Delete beschikbaar moeten zijn.

Kan ik een verwijderd notitieblok herstellen?

U kunt een notitieblok niet herstellen nadat het is verwijderd, omdat de notities worden verplaatst naar de Trash, en het lege notitieboek wordt permanent uit uw account verwijderd.

U kunt de afzonderlijke notities echter herstellen vanuit: Trash door:

1. Open de notitie waaruit u wilt herstellen Trash.

2. Klik op het pictogram met de drie stippen voor: More actions.

3. Kies Restore note.

Nadat de notities zijn hersteld, kunt u een nieuw notitieblok maken om ze te bevatten.

Waarom staat Evernote me niet toe een notitieblok te verwijderen?

Als het notitieblok dat u wilt verwijderen als standaard is ingesteld, wordt de verwijderoptie grijs weergegeven. Stel een ander notitieboek in als standaard, dan is de optie om te verwijderen beschikbaar.

Uw Evernotes huishouden

Evernote is een vertrouwde app voor het maken van notities voor het organiseren, taakbeheer en archivering van notities. Uw notities kunnen worden geordend in notitieblokken en zijn toegankelijk vanaf elk apparaat. Met Evernote kunt u uw notitieboeken verwijderen om uw account overzichtelijk te houden en indien nodig opslagruimte te creëren.

Telkens wanneer u een notitieblok verwijdert, worden de notities verplaatst naar de Trash en blijf daar totdat je hem leegt. Als u besluit dat u de notities terug wilt, kunt u ze eenvoudig herstellen en een nieuw notitieboek voor ze maken.

Wat vind je het meest waardevol aan de Evernote-app? Vertel het ons in de comments hieronder.

Vorig artikelApple Pay instellen op Apple-apparaten
Volgend artikelFoto’s toevoegen in Notion