De OneDrive-service van Microsoft biedt toegang tot elk bestand of elke map die in uw account is opgeslagen via een op één cloud gebaseerde schijf. Wanneer de eigenaar van het bestand of de map gedeelde toegang via een link toestaat, biedt dit gemakkelijke samenwerking of toegang tot grote bestanden.

Maar wat gebeurt er als gedeelde toegang niet langer nodig is, of de link in onbevoegde handen valt? Gelukkig kun je gedeelde toegang net zo snel stoppen als je het hebt toegestaan. In dit artikel laten we u zien hoe u de toegang tot uw persoonlijke OneDrive-bestanden en -mappen via verschillende apparaten kunt stoppen.

Hoe te stoppen met het delen van OneDrive-bestanden of -mappen vanaf een pc

U kunt als volgt stoppen met het delen van een link naar een OneDrive-bestand of -map met uw pc:

  1. Log in op uw OneDrive-account via de app of OneDrive online.
  2. Van de Files, kies het bestand of de map die u niet meer wilt delen.
  3. Klik op de Information (i) pictogram in de rechterbovenhoek om toegang te krijgen tot de Details.
  4. In de Details onder Has Access from (file or folder), Klik Manage access.
  5. Om een ​​gedeelde link te verwijderen, selecteer de X naast de koppeling.
  6. Klik Remove link bevestigen.

Hoe te stoppen met het delen van OneDrive-bestanden of -mappen vanaf een iPhone

Volg deze stappen om te stoppen met het delen van een gedeelde link naar een bestand of map met uw iPhone:

  1. Start de OneDrive-app en log in op uw account.
  2. Van de Files, drukt u op het menupictogram met drie stippen naast het bestand of de map die u niet meer wilt delen.
  3. Druk op Details.
  4. Onder de Has Access from (file or folder), druk op Anyone with this edit link naar rechts wijzende chevron.
  5. Tik Remove Access om het delen van de link onmiddellijk te stoppen.

Hoe te stoppen met het delen van OneDrive-bestanden of -mappen vanaf een Android

Als u wilt stoppen met het delen van een OneDrive-bestand of -map, gaat u als volgt te werk via uw Android-apparaat:

  1. Meld u via de app aan bij uw OneDrive-account.
  2. In Files, het menupictogram met drie stippen naast het bestand of de map die u niet meer wilt delen.
  3. druk de Details.
  4. Onder de Has Access from (file or folder), druk de Anyone with this edit link naar rechts wijzende chevron.
  5. Druk op . om het delen van de link onmiddellijk te stoppen Stop Sharing.

Hoe te stoppen met het delen van OneDrive-bestanden of -mappen vanaf een iPad?

U kunt als volgt stoppen met het delen van een OneDrive-bestand of -map met uw iPad:

  1. Meld u aan bij uw OneDrive-account.
  2. Van de Files, drukt u op het menupictogram met drie stippen naast het bestand of de map die u niet meer wilt delen.
  3. Kiezen Details.
  4. Onder de Has Access from (file or folder), druk op Anyone with this edit link naar rechts wijzende chevron.
  5. Om te stoppen met het delen van de link, tik je op Remove Access.

Aanvullende veelgestelde vragen

Hoe voorkom ik dat OneDrive mappen synchroniseert?

Volg deze stappen om te stoppen met het synchroniseren van uw OneDrive-mappen:

1. Log in op uw OneDrive-account via de app of OneDrive online.

2. Open de Settings.

3. Navigeer naar de Account.

4. Zoek de map die u wilt stoppen met synchroniseren en kies vervolgens Stop sync.

Hoe wijzig ik machtigingen voor delen op OneDrive?

U kunt als volgt de machtigingen voor delen voor een OneDrive-bestand of -map wijzigen met uw mobiele app:

1. Log in op uw OneDrive-account en selecteer de Shared.

2. Kies het bestand of de map waarvoor u de machtigingen wilt wijzigen en selecteer vervolgens het pictogram Informatie (i).

3. Kies hoe u de machtigingen wilt wijzigen:

· Als u het bestand of de map met meer mensen wilt delen, selecteert u Add People.

· Selecteer Manage access voor meer opties. Hier kunt u kiezen Can Edit of Can View uit de vervolgkeuzelijst of Stop Sharing.

Wat is de limiet voor delen van OneDrive?

De limiet voor het delen van bestanden op OneDrive is 250 gigabyte.

Hoe weet ik wie toegang heeft tot mijn OneDrive?

Volg deze stappen om te zien met wie uw bestanden of mappen worden gedeeld in OneDrive:

1. Log in op uw OneDrive-account.

2. Selecteer een bestand of map in uw documentbibliotheek.

3. Selecteer het pictogram Delen bovenaan.

4. Als dat bestand of die map momenteel wordt gedeeld, a Shared with wordt weergegeven onder aan het venster Koppeling verzenden.

Toegang tot uw OneDrive-items geweigerd

OneDrive maakt gedeelde toegang tot uw bestanden en mappen supereenvoudig. Ontvangers kunnen de link echter doorsturen naar anderen en deze is in wezen toegankelijk voor iedereen met de link. Gelukkig kun je op elk moment zien wie gedeelde toegang heeft en de toestemming wijzigen of gewoon de gedeelde toegang stoppen. Daarna zal iedereen die toegang tot het item probeert te krijgen, niet succesvol zijn.

Is er een tijd geweest dat anderen toegang hadden tot uw gedeelde bestand of map waarnaar u de link niet had gestuurd? Vertel het ons in de comments hieronder.

Vorig artikelWat is de nieuwste iPhone op dit moment? [December 2021]
Volgend artikelHoe alle bestanden van Google Drive te downloaden