Microsofts OneDrive-tjeneste gir tilgang til alle filer eller mapper som er lagret på kontoen din via en én-skybasert stasjon. Når fil- eller mappeeieren tillater delt tilgang via en lenke, gir det enkelt samarbeid eller tilgang til store filer.

Men hva skjer når delt tilgang ikke lenger er nødvendig, eller koblingen kommer i uautoriserte hender? Heldigvis kan du stoppe delt tilgang like raskt som du tillot det. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du stopper tilgangen til dine OneDrive Personal-filer og -mapper via forskjellige enheter.

Slik slutter du å dele OneDrive-filer eller -mapper fra en PC

Slik slutter du å dele en kobling til en OneDrive-fil eller -mappe ved hjelp av PC-en:

  1. Logg på OneDrive-kontoen din via appen eller OneDrive online.
  2. Fra Files, velg filen eller mappen du vil slutte å dele.
  3. Klikk på Information (i) ikonet øverst til høyre for å få tilgang til Details.
  4. I Details under Has Access from (file or folder), klikk Manage access.
  5. For å fjerne en delt lenke, velg X ved siden av lenken.
  6. Klikk Remove link å bekrefte.

Slik slutter du å dele OneDrive-filer eller -mapper fra en iPhone

Følg disse trinnene for å slutte å dele en delt kobling til en fil eller mappe med iPhone:

  1. Start OneDrive-appen og logg på kontoen din.
  2. Fra Files, trykk på menyikonet med tre prikker ved siden av filen eller mappen du vil slutte å dele.
  3. Trykk på Details.
  4. Under Has Access from (file or folder), trykk på Anyone with this edit link høyrepekende chevron.
  5. Trykk på Remove Access for å slutte å dele lenken umiddelbart.

Slik slutter du å dele OneDrive-filer eller -mapper fra en Android

Hvis du trenger å slutte å dele en OneDrive-fil eller -mappe, gjør du dette via Android-enheten din:

  1. Logg på OneDrive-kontoen din via appen.
  2. I Files, menyikonet med tre prikker ved siden av filen eller mappen du vil slutte å dele.
  3. trykk Details.
  4. Under Has Access from (file or folder), trykk Anyone with this edit link høyrepekende chevron.
  5. For å slutte å dele koblingen umiddelbart, trykk Stop Sharing.

Hvordan slutte å dele OneDrive-filer eller -mapper fra en iPad?

Slik slutter du å dele en OneDrive-fil eller -mappe ved å bruke iPad:

  1. Logg på OneDrive-kontoen din.
  2. Fra Files, trykk på menyikonet med tre prikker ved siden av filen eller mappen du vil slutte å dele.
  3. Velge Details.
  4. Under Has Access from (file or folder), trykk på Anyone with this edit link høyrepekende chevron.
  5. For å slutte å dele koblingen, trykk Remove Access.

Ytterligere vanlige spørsmål

Hvordan stopper jeg OneDrive fra å synkronisere mapper?

Følg disse trinnene for å slutte å synkronisere OneDrive-mappene dine:

1. Logg på OneDrive-kontoen din via appen eller OneDrive online.

2. Åpne Settings.

3. Naviger til Account.

4. Finn mappen du ønsker å stoppe synkroniseringen, og velg Stop sync.

Hvordan endrer jeg delingstillatelser på OneDrive?

Slik endrer du delingstillatelsene for en OneDrive-fil eller -mappe ved å bruke mobilappen din:

1. Logg på OneDrive-kontoen din og velg Shared.

2. Velg filen eller mappen du vil endre tillatelsene for, og velg deretter informasjonsikonet (i).

3. Velg hvordan du vil endre tillatelsene:

· For å dele filen eller mappen med flere personer, velg Add People.

· Plukke ut Manage access for flere alternativer. Her kan du velge Can Edit eller Can View fra rullegardinmenyen eller Stop Sharing.

Hva er OneDrive-delingsgrensen?

Fildelingsgrensen på OneDrive er 250 gigabyte.

Hvordan kan jeg fortelle hvem som har tilgang til OneDrive?

Følg disse trinnene for å se hvem filene eller mappene dine deles med i OneDrive:

1. Logg på OneDrive-kontoen din.

2. Velg en fil eller mappe fra dokumentbiblioteket.

3. Velg Del-ikonet øverst.

4. Hvis filen eller mappen er delt for øyeblikket, a Shared with vises nederst i Send link-vinduet.

Tilgang til OneDrive-elementene dine nektet

OneDrive gjør delt tilgang til filene og mappene dine superenkelt. Mottakere kan imidlertid videresende lenken til andre, og den kan i hovedsak nås av alle som har lenken. Heldigvis kan du når som helst se hvem som har delt tilgang og enten endre tillatelsen eller bare stoppe den delte tilgangen. Etter det vil alle som prøver å få tilgang til elementet mislykkes.

Har det vært en gang andre fikk tilgang til den delte filen eller mappen du ikke hadde sendt lenken til? Fortell oss i kommentarfeltet nedenfor.

Previous articleHva er den nyeste iPhone ute akkurat nå? [December 2021]
Next articleHvordan laste ned alle filer fra Google Drive