Evernote to uznane i popularne rozwiązanie do robienia notatek w chmurze. Świetnie nadaje się do zarządzania domem i życiem zawodowym, zapewnia dostęp do notatek w dowolnym miejscu i czasie. Chociaż ilość miejsca na Evernote jest całkiem przyzwoita, łatwo jest zgromadzić wiele pokaźnych notebooków.

Jeśli potrzebujesz zrobić więcej miejsca na swoim koncie lub po prostu pozbyć się notesów, których już nie używasz, jesteś we właściwym miejscu. W tym artykule dowiesz się, jak usunąć notatniki przy użyciu różnych urządzeń i co zrobić, jeśli opcja jest wyszarzona.

Jak usunąć notatnik Evernote z komputera?

Możesz uzyskać dostęp do swojego konta Evernote za pośrednictwem aplikacji komputerowej lub Evernote Web na komputerze PC lub Mac. Wykonaj poniższe czynności, aby usunąć notes, korzystając z dowolnej opcji:

Aplikacja komputerowa

  1. Zaloguj się.
  2. Wybierz Notebooks z opcji w lewym okienku.
  3. Kliknij prawym przyciskiem notatnik, który chcesz usunąć.
  4. Wybierać Delete notebook z opcji. Notatki zostaną automatycznie przeniesione do Trash.

Evernote WWW

  1. Nawigować do Evernote WWW i zaloguj się na swoje konto.
  2. W opcjach w lewym okienku kliknij Notebooks.
  3. Otwórz notatnik, który chcesz usunąć.
  4. W nagłówku notatnika u góry listy notatek kliknij trzy kropki More actions.
  5. Wybierać Delete notebook. Notatki zostaną przeniesione do Trash.

W przypadku starszej wersji Evernote Web:

  1. Zaloguj się i wybierz Notebooks.
  2. Znajdź, a następnie otwórz notatnik, który chcesz usunąć.
  3. Wybierz Note Info (i) ikona w nagłówku notatnika.
  4. Kliknij Delete notebook. Twoje notatki zostaną wysłane do Trash.

Jak usunąć notatnik Evernote z iPhone’a?

Usuwanie notebooka z aplikacji mobilnej jest tak samo proste, jak korzystanie z komputera. Oto jak usunąć notatnik Evernote za pomocą iPhone’a:

  1. Otworzyć Evernote.
  2. Stuknij ikonę menu hamburgera w lewym górnym rogu.
  3. naciskać Notebooks.
  4. Stuknij notatnik, który chcesz usunąć.
  5. Wyświetlą się informacje o notebooku. Stuknij ikonę menu z trzema kropkami w prawym górnym rogu.
  6. naciskać Delete Notebook.
  7. Uzyskiwać Delete potwierdzać. Notatki natychmiast trafią do Trash.

W przypadku starszej wersji Evernote:

  1. Naciśnij ikonę hamburgera w lewym górnym rogu, a następnie wybierz Notebooks.
  2. Stuknij notatnik, który chcesz usunąć, aby go otworzyć.
  3. Naciśnij ikonę menu z trzema kropkami, a następnie Notebook Settings.
  4. Wybierać Delete Notebook. Notatki automatycznie trafią do Trash.

Jak usunąć notatnik Evernote z urządzenia z Androidem?

Wykonaj poniższe czynności, aby usunąć notatnik z konta Evernote przy użyciu urządzenia z systemem Android:

  1. Uzyskaj dostęp do swojego konta Evernote za pomocą aplikacji.
  2. W lewym dolnym rogu naciśnij ikonę menu hamburgera.
  3. Wybierz Notebooks z menu.
  4. Wybierz notatnik, który chcesz usunąć.
  5. Otworzą się szczegóły notatnika. Naciśnij ikonę menu z trzema kropkami w prawym górnym rogu.
  6. Wybierać Delete Notebook.
  7. Rodzaj Delete aby potwierdzić, to OK. Notatki zostaną wysłane do Trash.

W przypadku starszej wersji Evernote:

  1. W lewym górnym rogu dotknij ikony hamburgera, a następnie wybierz Notebooks.
  2. Stuknij notatnik, który chcesz usunąć.
  3. Na stronie szczegółów notatnika stuknij ikonę menu z trzema kropkami, a następnie Notebook Settings.
  4. Wybierać Delete Notebook. Notatki z notatnika natychmiast trafią do Trash.

Jak usunąć notatnik Evernote z iPada

Aby usunąć notatnik z konta Evernote za pomocą iPada, wykonaj następujące kroki:

  1. Uruchom Evernote.
  2. Stuknij ikonę menu hamburgera znajdującą się w lewym górnym rogu.
  3. Uzyskiwać Notebooks.
  4. Wybierz notatnik, który chcesz usunąć.
  5. Wyświetlą się szczegóły notatnika. W prawym górnym rogu naciśnij ikonę menu z trzema kropkami.
  6. naciskać Delete Notebook.
  7. Aby potwierdzić, wpisz Delete, potem uderz OK. Notatki zostaną przeniesione do Trash.

W przypadku starszej wersji Evernote:

  1. Naciśnij ikonę hamburgera znajdującą się w lewym górnym rogu, a następnie dotknij Notebooks.
  2. Wybierz notatnik, który chcesz usunąć, aby go otworzyć.
  3. Stuknij ikonę menu z trzema kropkami, a następnie Notebook Settings.
  4. naciskać Delete Notebook. Twoje notatki natychmiast trafią do Trash.

Dodatkowe często zadawane pytania

Dlaczego usuwanie notatnika jest wyszarzone?

Jeden z Twoich notatników jest ustawiony jako domyślny, a opcja usuwania tego notatnika będzie niedostępna. Aby obejść ten problem, ustaw inny notatnik jako domyślny:

1. Wybierz inny notatnik, a następnie wybierz Set as default.

2. Teraz wróć do notatnika, który chcesz usunąć, a Delete powinny być dostępne.

Czy mogę przywrócić usunięty notatnik?

Usuniętego notatnika nie można przywrócić, ponieważ notatki są przenoszone do Trash, a pusty notatnik zostanie trwale usunięty z Twojego konta.

Możesz jednak przywrócić poszczególne notatki z Trash za pomocą:

1. Otwieranie notatki, z której chcesz przywrócić Trash.

2. Kliknij ikonę z trzema kropkami dla More actions.

3. Wybierz Restore note.

Po przywróceniu notatek możesz utworzyć nowy notatnik, aby je zawierać.

Dlaczego Evernote nie pozwala mi usunąć notatnika?

Jeśli notatnik, który chcesz usunąć, jest ustawiony jako domyślny, opcja usuwania będzie wyszarzona. Ustaw inny notatnik jako domyślny, wtedy opcja usunięcia będzie dostępna.

Porządkowanie Twoich Evernotes

Evernote to zaufana aplikacja do robienia notatek do organizowania, zarządzania zadaniami i archiwizowania notatek. Twoje notatki można organizować w notatniki i uzyskiwać do nich dostęp z dowolnego urządzenia. Evernote umożliwia usuwanie notatników, aby zachować porządek na koncie i stworzyć miejsce do przechowywania, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Za każdym razem, gdy usuniesz notatnik, jego notatki są przenoszone do Trash i pozostań tam, dopóki go nie opróżnisz. Jeśli zdecydujesz, że chcesz odzyskać notatki, po prostu je przywróć i utwórz dla nich nowy notatnik.

Co uważasz za najbardziej wartościowe w aplikacji Evernote? Powiedz nam w sekcji komentarzy poniżej.

Poprzedni artykułJak usunąć zdjęcie profilowe na Facebooku ze swojego konta?
Następny artykułJak skonfigurować Apple Pay na urządzeniach Apple