Vissa kontroverser har hämmat TikToks tillväxt, men ännu viktigare, det har blivit den populära appen för en rad kändisar, komiker, idrottare och varumärken. Om du är bekant med TikTok, minns du förmodligen de dagar då appen skickade varningar till dig som låter dig veta att någon tittade på din profil, men den funktionen finns inte längre.

Den här artikeln diskuterar andra sätt att avgöra om någon besöker din profil och hur du kan förhindra att oönskade snokare får tillgång till allt ditt TikTok-innehåll.

Hur man vet vem som tittar på din TikTok-profil

Tyvärr, TikTok no longer shows users who visit their profiles. Om du inte använder en äldre version finns det inget sätt att se profilbesökare. Du kan bara se vem som har lagt till dig, kommenterat ditt inlägg, gillat något eller delat ditt videoklipp eller ett inlägg. Om den andra användaren inte interagerar med ditt innehåll kommer du aldrig att veta att de var där.

Det är osäkert om TikTok någonsin kommer att ta tillbaka funktionen, men som de flesta andra sociala medietjänster som finns tillgängliga idag, kan du inte se vem som kollar in dig, tar skärmdumpar eller ens stalkar din profil.

Om du letar efter information av analytisk typ (inte vem som tittar utan hur många som tittar), introducerade TikTok TikTok Pro-konton. Det här alternativet ger information om hur många personer du når och ger dig insikt i vilka videor som presterar bättre så att du kan få fler följare!

Men inte ens TikTok Pro-analys ger dig specifika detaljer om vem som besöker din profil. Analytics används bara för att förstå interaktioner och engagemang.

Så här kontrollerar du dina TikTok-profilvyer

Eftersom TikTok helt tog bort möjligheten att se vem som kollar in din profil, måste du tänka utanför boxen för att se vem som snokar runt.

Trots uppdateringen finns det fortfarande några tecken på att någon besöker din profil. Till exempel, om du får på varandra följande meddelanden om att någon gillar dina videor, finns de nästan säkert på din profil. Naturligtvis kan kommentarer tyda på samma sak.

Följningsförfrågningar är dock inte ett tecken på att någon finns på din profil eftersom de kan trycka på ”+”-ikonen på din video för att följa dig direkt.

berätta om någon har sett din tiktok-profil

Så här kontrollerar du vem som ser ditt konto

Om du är här för att du är orolig för att någon tittar på din profil och du inte känner dig bekväm med det, låt oss titta på några sätt att säkra ditt konto här.

Ställ in ditt konto på Privat

Först kan du ställa in ditt konto på ”Privat”. Om du vill bli TikTok-känd är det här förmodligen inte den bästa lösningen, men det är det perfekta alternativet för tillfälliga användare. Att ställa in ditt konto på ”Privat” betyder att ingen kan se ditt innehåll om du inte godkänner varje användares följningsförfrågan. Så här gör du.

  1. Tryck på Me i det nedre högra hörnet av appen.
  2. Tryck sedan på three vertical dots i det övre högra hörnet.
  3. Välj Privacy.
  4. I den Privacy accountväxla reglaget för att göra ditt konto privat.

Naturligtvis fungerar inte ovanstående steg för allas behov. Så om det bara är en handfull användare som du känner förföljer din profil, kan du blockera deras konton istället.

Blockera specifika TikTok-användare från att se din profil

Att blockera TikTok-användare är förmodligen det bästa alternativet för att kontrollera vem som ser dina inlägg, och du kan fortfarande hålla ditt konto inställt på offentligt. Naturligtvis hindrar ingenting användaren från att förfölja ditt konto på andra sätt, som att använda en annan profil. För att blockera specifika användare, gör följande.

  1. Besök profilen för den person du vill blockera.
  2. Tryck på three-dot i det övre högra hörnet.
  3. Välj Block i popup-fönstret.

Hur man ser profiler anonymt

Det kan finnas tillfällen då du vill se någons TikTok-innehåll utan att varna dem. Om du är inloggad på ditt TikTok-konto och använder appen för att söka efter en viss profil, kommer den att meddela dem att du kollade in deras innehåll nästa dag.

Du kan alltid gilla eller kommentera deras videor och låta dem veta att du bara kollar deras profil för att njuta av deras innehåll. Förutsatt att det inte är läskigt, behöver du inte oroa dig för att se någon annans TikTok-innehåll.

Om du vill vara anonym måste du se deras profil när du inte är inloggad. Du måste använda Google- eller iOS-appen för att göra detta. Webbläsarversionen av TikTok tillåter dig inte att söka efter en annan användare. Gör följande för att söka upp en profil:

  1. Besök din profil på TikTok och klicka på three horizontal dots i det övre högra hörnet.
  2. Scrolla ner och klicka Logout.
  3. Bekräfta att du vill logga ut från ditt konto. Se till att du känner till ditt användarnamn och lösenord så att du kan logga in igen.
  4. Gå till hemsidan för TikTok och klicka på magnifying glass det står ”Upptäck” längst ner på skärmen.
  5. Skriv username för kontot du letar efter och tryck på enter.

När du har hittat profilen du vill se kan du anonymt se allt innehåll. Om du inte hittar kontot beror det troligen på att användaren ställt in det på privat.

Vanliga frågor om TikTok-profilvisningar

Kan jag se vem som tittar på mina TikTok-videor?

Nej. TikTok kommer att ge dig antalet visningar men inte specifikt vem som tittar. Denna statistik är mer för analys (övervaka din framgång) snarare än att fånga en profilstalker.

Vad gör TikToks analysfunktion?

TikToks analysfunktion kommer att berätta för dig hur många visningar och intryck ditt TikTok-innehåll har, men det kommer inte att berätta vem som tittar på ditt innehåll eller din profil. Om du har ett TikTok pro-konto kan du använda den här funktionen för att spåra din framgång och utöka ditt konto.

Previous articleHur man lägger till AirPods på din iPhones Hitta min telefon
Next articleVarför töms mitt batteri så snabbt? Så här förbättrar du din mobila batteritid