Snabbmeddelandefunktionen för Instagram har funnits i ganska många år. Människor använder direktmeddelanden eller DMs att dela Instagram-innehåll med varandra och att chatta avslappnat.

Trots att Instagram är en mycket användarvänlig plattform, finns det inget officiellt sätt att helt stänga av Direct Message-funktionen. Det finns dock lösningar som ser till att du inte kan störas av direktmeddelanden.

Det finns flera lösningar för att aldrig ta emot direktmeddelanden. Så här närmar du dig detta på Android, iOS och stationära datorer.

Begränsa ett konto

Om du är trött på att höra från någon och vill få deras meddelanden direkt till fliken Meddelandeförfrågningar, kan du alltid begränsa vilket konto du vill. Dessutom får du styra om andra kan se deras kommentarer på dina inlägg. Viktigast av allt, du behöver inte sluta följa eller blockera dem, så kontot kommer inte att ha något sätt att veta att du har begränsat dem.

Android och iOS

Det finns två sätt att begränsa människor på Instagram. Här är den första metoden:

  1. Gå till din direktmeddelandekonversation med den personen.
  2. Tryck på i i det övre högra hörnet.

  3. Välj Restrict

Och den andra metoden:

  1. Gå till personens profil

  2. Tryck på ’Following.’

  3. Tryck på ’Restrict.’

  4. Tryck på ’Restrict Account.’

Skrivbord

  1. Gå till personens konto

  2. Klicka på ikonen med tre punkter i den övre högra delen av deras profil

  3. Välj ’Restrict.’

  4. Klick ’Restrict Account’ att bekräfta.

Blockera ett konto

Blockering av ett konto kommer att resultera i att den personen inte kan hitta din profil, berättelse eller inlägg på Instagram. Naturligtvis gäller detta automatiskt för Direct Messaging också. Även om Instagram inte låter kontot veta att du har blockerat dem, kan de få reda på när de inte kan hitta din profil.

Android och iOS

Att blockera personer på mobila enheter fungerar på samma sätt som att begränsa dem. Navigera till samma alternativ som för Begränsning, men välj ’Block’ den här gången. Sedan är det bara att bekräfta.

Skrivbord

Du kan blockera ett konto på ett skrivbord från menyn du skulle använda för att begränsa ett konto. En person kan dock blockeras från DM-sidan också.

  1. Gå till dina direktmeddelanden.

  2. Välj konversationen med personen som du vill blockera.

  3. Tryck på i i det övre högra hörnet.

  4. Välj ’Block.’

  5. Bekräfta genom att klicka på ’Block.’

Privat profil

Så länge din profil är offentlig kan vem som helst skicka meddelanden till dig. De behöver inte ditt godkännande för att göra det. Om du tycker att detta är irriterande finns det en utmärkt lösning. Med en privat profil kan bara dina följare skicka meddelanden till dig direkt och du måste godkänna följare. Så här gör du din profil privat. Tänk på att skaparkonton inte kan vara privata.

Android och iOS

  1. Öppna Instagram-appen.

  2. Gå till din profil genom att trycka på din profilikon.

  3. Tryck på hamburgermenyn (tre horisontella linjer).

  4. Knacka Settings.
  5. Välj Privacy.

  6. Vänd på knappen bredvid Private Account.

Skrivbord

  1. Gå till Instagram.com och logga in.

  2. Klicka på din profilikon, som finns i webbläsarens övre högra hörn.

  3. Välj Settings

  4. Navigera till Privacy and Security i den vänstra panelen.

  5. Mot toppen av skärmen, under Account Privacy, markera rutan bredvid Private Account.

Stänger av aviseringar

Okej, så du kan inte stänga av Direct Message helt och hållet. Men om aviseringar är det som stör dig kan du stänga av dessa mycket snabbt.

Android och iOS

  1. Tryck på din profilikon.

  2. Tryck på ’Your Activity.’

  3. Navigera till ’Time’.

  4. Välj ’Notification Settings.’

  5. Om du vill stänga av aviseringar endast för direktmeddelanden, tryck på ’Direct Messages’ och anpassa inställningarna.

  6. Alternativt, om du vill att alla aviseringar ska stängas av, slå på reglaget bredvid ’Pause All.’

Som du kan se kan du pausa aviseringar för olika Instagram-funktioner.

Gör din profil privat på skrivbordet

  1. Gå till din Instagram-profil

  2. Gå till ’Settings.’

  3. Välj ’Push Notifications’ i panelen till vänster

  4. Scrolla ner till ’Instagram Direct Requests.’

  5. Välj Off

Tyvärr är skrivbordsalternativen begränsade. Om du vill ha bättre anpassning, använd din mobil/surfplatta.

Inaktivera berättelsesvar

Ett av de enklaste sätten för människor att skicka direktmeddelanden till dig på Instagram är att svara på en berättelse som du har lagt upp. De kan göra det direkt genom att klicka på knappen längst ned i berättelsen. Tack och lov kan den här funktionen inaktiveras ganska enkelt.

Android och IOS

1: Tryck på din profilikon.

2: Gå till Settings.

3: Välj Privacy.

4: Klicka på Story

5: Tryck Off under Allow Replies and Reactions Sektion.

Avvisande meddelanden

När någon som du inte följer skickar ett meddelande till dig landar inte direktmeddelandet direkt i din inkorg. Du kommer att meddelas (såvida du inte har stängt av det här alternativet) men meddelandet hamnar i Message Requests, så att personen inte ser om du har läst meddelandet. DM på fliken Meddelandeförfrågningar kan accepteras eller avvisas. Om du accepterar ett sådant meddelande kommer det att överföras till din inkorg. Om du avslår begäran kommer meddelandet att raderas.

Nu är det coola med den här funktionen att du kan ta bort ett antal av dessa förfrågningar på en gång. Om du får många sådana förfrågningar trycker du bara på ’Delete All’ och alla förfrågningar kommer att raderas.

  1. Gå till din inkorg genom att knacka/klicka på pilikonen för direktmeddelanden.

  2. Välj ’Message Requestsfliken ’ (om du inte har några förfrågningar för tillfället kommer fliken inte att visas).

  3. Tryck/klicka ’Delete All.’

Vanliga frågor

Kan jag blockera endast specifika konton från att skicka ett direktmeddelande på Instagram?

Du kan inte blockera ett konto från att skicka ett DM utan att sluta följa kontot och göra din profil privat. Som nämnts tidigare kan det dock vara en bra lösning att begränsa/blockera ett konto.

Hur länge varar DM-blockering på Instagram?

Om du blockerar någon kommer de att förbli blockerade tills du väljer att avblockera dem. För att avblockera ett konto, navigera till önskad Instagram-profil och du kommer att se en Unblock-funktion. Tryck på och bekräfta avblockeringen genom att trycka på Unblock. Det fungerar på samma sätt på skrivbordet

Har Instagram DM en gräns?

Officiellt finns det ingen gräns för att skicka meddelanden på den. Ett konto kommer dock att blockeras från att skicka fler meddelanden i 24 timmar efter att du har skickat 50-100 DM:s på en enda dag. Kontot blockeras dock inte – det har bara gjorts oförmöget att skicka meddelanden på en dag. Instagram har infört denna gräns för att motverka missbruk av den här funktionen.

Upphör direktmeddelanden från Instagram att gälla?

När du skickar ett foto på Instagram och inte väljer det läge som tillåter att bilden stannar i chatten, kommer bilden att förfalla och sluta raderas efter att ha setts. Detta är dock inte fallet med Instagrams direktmeddelanden. Till skillnad från Snapchat sparar Instagram hela din chatthistorik. Men om du tar bort en chatt raderas den här historiken.

Tar blockering av någon på Instagram bort DM:s?

Även om personen som du har blockerat inte kommer att få några meddelanden om att du försöker skicka dem och inte kommer att kunna komma åt din profil eller skicka DM till dig, kommer chatthistoriken inte att raderas. Om du någon gång avblockerar personen kommer chatthistoriken att förbli intakt. Förutsatt att du inte raderade chatten, förstås.

Avslutar

Även om du inte riktigt kan stänga av direktmeddelanden på Instagram helt och hållet, kan du vidta några lösningar som kan fungera för dig. Överväg dina alternativ och prova metoderna som vi har nämnt här.

Förhoppningsvis har den här guiden varit till hjälp för dig. Trots att lösningen inte är uppenbar och direkt, är vi övertygade om att en av dessa lösningar kommer att fungera för dig. Om du har ytterligare frågor eller tror att vi har misslyckats med att nämna något, låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

Previous articleHur man rensar en skrapdisk i Photoshop
Next articleSå här ser du alla samtidigt på Microsoft Teams