Microsofts OneDrive-tjänst ger tillgång till alla filer eller mappar som är lagrade på ditt konto via en molnbaserad enhet. När fil- eller mappägaren tillåter delad åtkomst via en länk ger det enkelt samarbete eller åtkomst till stora filer.

Men vad händer när delad åtkomst inte längre krävs, eller länken hamnar i obehöriga händer? Lyckligtvis kan du stoppa delad åtkomst lika snabbt som du tillät det. I den här artikeln visar vi dig hur du stoppar åtkomsten till dina OneDrive Personal-filer och mappar via olika enheter.

Hur man slutar dela OneDrive-filer eller mappar från en PC

Så här slutar du dela en länk till en OneDrive-fil eller -mapp med din PC:

  1. Logga in på ditt OneDrive-konto via appen eller OneDrive online.
  2. Från Files, välj den fil eller mapp som du vill sluta dela.
  3. Klicka på Information (i) ikonen i det övre högra hörnet för att komma åt Details.
  4. I den Details under Has Access from (file or folder), klick Manage access.
  5. För att ta bort en delad länk, välj X bredvid länken.
  6. Klick Remove link att bekräfta.

Hur man slutar dela OneDrive-filer eller mappar från en iPhone

Följ dessa steg för att sluta dela en delad länk till en fil eller mapp med din iPhone:

  1. Starta OneDrive-appen och logga in på ditt konto.
  2. Från Filestrycker du på den treprickade menyikonen bredvid filen eller mappen du vill sluta dela.
  3. Tryck på Details.
  4. Under Has Access from (file or folder), tryck på Anyone with this edit link högerpekande chevron.
  5. Knacka Remove Access för att omedelbart sluta dela länken.

Hur man slutar dela OneDrive-filer eller mappar från en Android

Om du behöver sluta dela en OneDrive-fil eller -mapp gör du så här via din Android-enhet:

  1. Logga in på ditt OneDrive-konto via appen.
  2. I Files, menyikonen med tre prickar bredvid filen eller mappen som du vill sluta dela.
  3. tryck på Details.
  4. Under Has Access from (file or folder), tryck på Anyone with this edit link högerpekande chevron.
  5. För att sluta dela länken direkt, tryck på Stop Sharing.

Hur slutar jag dela OneDrive-filer eller mappar från en iPad?

Så här slutar du dela en OneDrive-fil eller -mapp med din iPad:

  1. Logga in på ditt OneDrive-konto.
  2. Från Files, tryck på den tre-prickade menyikonen bredvid filen eller mappen du vill sluta dela.
  3. Välja Details.
  4. Under Has Access from (file or folder), tryck på Anyone with this edit link högerpekande chevron.
  5. Tryck på för att sluta dela länken Remove Access.

Ytterligare FAQ

Hur stoppar jag OneDrive från att synkronisera mappar?

Följ dessa steg för att sluta synkronisera dina OneDrive-mappar:

1. Logga in på ditt OneDrive-konto via appen eller OneDrive online.

2. Öppna Settings.

3. Navigera till Account.

4. Leta reda på den mapp du vill sluta synkronisera och välj sedan Stop sync.

Hur ändrar jag delningsbehörigheter på OneDrive?

Så här ändrar du delningsbehörigheterna för en OneDrive-fil eller -mapp med din mobilapp:

1. Logga in på ditt OneDrive-konto och välj Shared.

2. Välj filen eller mappen du vill ändra behörigheterna för och välj sedan informationsikonen (i).

3. Välj hur du vill ändra behörigheterna:

· Om du vill dela filen eller mappen med fler personer väljer du Add People.

· Välj Manage access för fler alternativ. Här kan du välja Can Edit eller Can View från rullgardinsmenyn eller Stop Sharing.

Vad är OneDrive-delningsgränsen?

Fildelningsgränsen på OneDrive är 250 gigabyte.

Hur vet jag vem som har tillgång till min OneDrive?

Följ dessa steg för att se vem dina filer eller mappar delas med i OneDrive:

1. Logga in på ditt OneDrive-konto.

2. Välj en fil eller mapp från ditt dokumentbibliotek.

3. Välj ikonen Dela högst upp.

4. Om den filen eller mappen för närvarande är delad, a Shared with visas längst ned i fönstret Skicka länk.

Åtkomst till dina OneDrive-objekt nekad

OneDrive gör delad åtkomst till dina filer och mappar superenkelt. Mottagare kan dock vidarebefordra länken till andra, och den kan i princip nås av alla som har länken. Som tur är kan du när som helst se vem som har delad åtkomst och antingen ändra behörigheten eller bara stoppa den delade åtkomsten. Efter det kommer alla som försöker komma åt objektet att misslyckas.

Har det funnits en tid då andra kommit åt din delade fil eller mapp som du inte hade skickat länken till? Berätta för oss i kommentarsfältet nedan.

Previous articleVilken är den nyaste iPhone ute just nu? [December 2021]
Next articleHur man laddar ner alla filer från Google Drive