Mesajlaşma uygulaması Telegram’da her kişiyi tek tek silebilir veya hepsini bir kerede kaldırabilirsiniz. Sadece bu değil, Telegram’daki kişileri PC’nizden, Android cihazınızdan veya iPhone’unuzdan da silebilirsiniz. Üstelik bunu yapmak için hangi cihazı kullanırsanız kullanın, yalnızca bir veya iki dakikanızı alacaktır.

Bu kılavuzda, farklı cihazlar kullanarak Telegram’daki kişileri nasıl sileceğinizi göstereceğiz.

Bir PC’de Telegram’da Kişiler Nasıl Silinir

Telegram hesabınızı ilk oluşturduğunuzda, telefonunuzdaki tüm kişiler hesabınızla senkronize edilir. Ve Telegram bulut tabanlı bir uygulama olduğundan, tüm kişiler ve mesajlar bulut depolama alanınızla senkronize edilir. Öte yandan, Telegram kişi listenize bir kişi eklediğinizde, o kişi otomatik olarak telefonunuzun kişi listesine de indirilecektir.

İstediğiniz kadar Telegram kişisi ekleyebileceğiniz için, kişi listenizin nadiren konuştuğunuz kişilerin adlarını toplaması kolay olabilir. Neyse ki, Telegram’daki kişileri silmek yalnızca birkaç adım gerektirir. Telegram kişilerinizi cep telefonunuzdan silmek daha kolay olsa da, bu işlemi masaüstü uygulamasından da yapabilirsiniz.

PC’nizde veya dizüstü bilgisayarınızda hangi işletim sistemine sahip olursanız olun, Telegram masaüstü uygulamasındaki kişileri silmek aynı adımları gerektirir. Bir kişiyi, birden fazla kişiyi veya tüm kişilerinizi aynı anda silmeyi seçebilirsiniz.

Tek Kişi

PC’nizdeki Telegram’daki tek bir kişiyi silmek için yapmanız gerekenler:

  1. Telegram uygulamasını masaüstünüzde başlatın.
  2. Ekranın sol üst köşesindeki üç yatay çizgiye tıklayın.
  3. Seçme Contacts sol kenar çubuğunda.
  4. Kaldırmak istediğiniz kişiyi bulun. İsimlerine tıkladığınızda, iletişim bilgileri sayfasına yönlendirileceksiniz.

    Not: Uygulamada o kişiyle daha önce hiç konuşmadıysanız, sohbetiniz boş olacaktır.
  5. Sağ üst köşedeki üç noktaya gidin.
  6. Seçmek Delete Contact açılır menüden.
  7. Seçme Delete onaylamak.

Hepsi bu kadar. Bunu yapmak için hem masaüstü uygulamasını hem de web uygulamasını kullanabilirsiniz.

Uygulamadan bir kişiyi sildiğinizde, kişinin telefon numarasının telefonunuzun kişiler listesinden kaldırılmayacağını unutmayın. Bir Telegram kişisini telefonunuzun kişi listesinden çıkarmak için tek yapmanız gereken, diğer kişilerle yaptığınız gibi onları silmek.

Kişiyi silseniz bile, o kişiyle yaptığınız sohbet Telegram’ınızda kalacaktır. Sohbeti de silmek istiyorsanız, sohbeti bulmanız gerekir. Ardından, sağ üst köşedeki üç noktaya tekrar tıklayın ve Delete Chat.

Tüm Kişiler

Ayrıca tüm Telegram kişilerinizi bir kerede silme seçeneğiniz de vardır. Birden fazla kişiyi silmek için Telegram masaüstü uygulamasını kullanamayacağınızı unutmayın. Bunun yerine, kullanmanız gerekir internet uygulaması. İşte nasıl yapıldığı:

  1. Telegram web uygulamasını açın. Bunu yapmak için herhangi bir web tarayıcısını kullanabilirsiniz.
  2. Telegram hesabınızda oturum açın.
  3. Ekranınızın sol üst köşesindeki üç yatay çizgiye tıklayın.
  4. git Contacts sol kenar çubuğunda.
  5. Seçmek Edit.
  6. Telegram kişi listenizden tüm kişilerinizi seçin.
  7. Tıkla Delete.
  8. Tüm kişilerinizi silmek istediğinizi onaylayın.

Bir Android Cihazda Telegram’da Kişiler Nasıl Silinir

Mobil uygulamadaki tüm kişilerinizi silmek çok daha kolay. Masaüstü uygulamasından farklı olarak, mobil uygulama aynı anda bir kişiyi silmek veya birden fazla kişiyi silmek için kullanılabilir. Telegram kişi listenizden bir kişiyi sildiğinizde, onları sildiğiniz konusunda bilgilendirilmezler.

Android cihazınızda Telegram’daki tek bir kişiyi ve tüm kişileri şu şekilde silebilirsiniz:

Tek Kişi

Android cihazınızdaki Telegram uygulamasından bir kişiyi silmek istiyorsanız yapmanız gerekenler şunlardır:

  1. Android cihazınızda Telegram uygulamasını açın.
  2. Ekranın sol üst köşesindeki üç yatay çizgiye dokunun.
  3. Seçme Contacts.
  4. Kişiler listesinden çıkarmak istediğiniz kişiyi bulun ve ismine dokunun.
  5. Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun.
  6. Seçme Delete açılır menüden.
  7. Bunları kaldırmak istediğinizi onaylayın.

Onları Telegram kişi listenizden çıkarmış olsanız bile, numaraları Android’inizin kişi listenize kaydedilecektir. Bu nedenle, cihazınızdaki kişi listesine gitmeniz ve onları orada da silmeniz gerekir.

Varsa, o Telegram kullanıcısıyla sohbet geçmişinizi de silmeyi unutmayın. Bunu, sohbetinizi açıp sağ üst köşedeki üç noktaya dokunarak ve öğesini seçerek yapabilirsiniz. Delete Chat.

Telegram kişilerinizin bu noktadan sonra telefonunuzun kişi listesiyle senkronize edilmediğinden emin olmak için yapmanız gerekenler:

  1. Telegram’ı açın ve üç yatay çizgiye dokunun.
  2. Şu yöne rotayı ayarla Settings sol kenar çubuğunda.
  3. Devam etmek Privacy and Security.
  4. İçinde Contacts, geçiş yap Sync Contacts değiştirmek.

Tüm Kişiler

Tüm Telegram kişilerinizi silmek için telefonunuzdaki web uygulamasını kullanabilirsiniz, ancak bunu yapmanın başka bir yolu vardır. Nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Androidinizde Telegram’ı açın.
  2. Uygulamanın sol üst köşesindeki üç yatay çizgiye dokunun.
  3. şuraya git Settings sol menüde.
  4. devam edin Privacy.
  5. şuraya gidin: Contacts.
  6. devre dışı bırak Delete Synced Contacts.

Bu yalnızca tüm kişilerinizi Telegram uygulamasından değil, telefonunuzun kişi listesinden de kaldırır.

Bir iPhone’da Telegram’da Kişiler Nasıl Silinir

İPhone’unuzdaki Telegram kişilerini silmek nispeten basit bir işlemdir. Kişilerinizi yalnızca Telegram uygulamasından silmekle kalmaz, aynı zamanda kişileri senkronize etme özelliğini de devre dışı bırakabilirsiniz. Size her ikisini de nasıl yapacağınızı göstereceğiz.

Tek Kişi

iPhone’unuzdaki Telegram’daki tek bir kişiyi silmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyin:

  1. iPhone’unuzda Telegram’ı açın.
  2. şuraya gidin: Contacts alt menünün sol köşesinde.
  3. üzerine dokunun Search çubuğuna basın ve silmek istediğiniz kişiyi bulun.
  4. Ayrıntılar sayfasına gidin ve ekranınızın sağ üst köşesindeki kullanıcı avatarına dokunun.
  5. Seçmek Edit.
  6. git Delete Contact Ayrıntılar sayfasının alt kısmında.
  7. Bunları silmek istediğinizi onaylayın.

Android cihazlarda Telegram’ın aksine, iPhone’unuzdan bir Telegram kişisini sildiğinizde, kişi listenizden de kaldırılır. Telegram kişilerinin iPhone’unuzun kişi listesine otomatik olarak indirilmediğinden emin olmak için yapmanız gerekenler:

  1. Telegram’ı başlatın.
  2. Üç yatay çizgiye dokunun.
  3. Seçme Settings sol kenar çubuğunda.
  4. Devam Privacy.
  5. İçinde Contacts, geçiş yap Sync Contacts değiştirmek.

Tüm Kişiler

iPhone’unuzdaki Telegram kişi listenizden birden fazla veya tüm kişileri silmek için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. iPhone’unuzda Telegram’ı açın.
  2. Sol üst köşedeki üç yatay çizgiye dokunun.
  3. git Settings sol menüde.
  4. Devam Privacy.
  5. Aç/Kapat Delete Synced Contacts değiştirmek.

Bu kadar. Artık tüm Telegram kişileriniz aynı anda silinecek.

Tüm Gereksiz Kişileri Telegramdan Kaldırın

İster birkaçını, ister yalnızca birini siliyor olun, Telegram kişilerinizi silmenin birden fazla yolu vardır. Mobil uygulamayı, masaüstü uygulamasını veya web uygulamasını kullanarak Telegram kişilerinizi silebilirsiniz. Telegram kişilerini telefonunuzla senkronize etme seçeneğini bile devre dışı bırakabilirsiniz, böylece aynı kişileri iki kez silmek zorunda kalmazsınız.

Daha önce Telegram’da bir kişiyi sildiniz mi? Bunu yapmak için hangi yöntemi kullandınız? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.

Önceki İçerikFacebook Duvarınızdaki/Profilinizdeki Yorumlar Nasıl Devre Dışı Bırakılır [January 2022]
Sonraki İçerikNetflix Nasıl İptal Edilir: iPhone, iPad, Android ve Online’da Netflix Aboneliğinizi Durdurun