Gmail-mobilappen är ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad när du är på resande fot. Du kan dock behöva logga ut från ditt Gmail-konto på din telefon då och då. Kanske vill du sluta ta emot e-postmeddelanden från ett gammalt konto, eller så är du på semester och vill komma bort från nätet ett tag.

När du loggar ut från Gmail kan du tycka att processen är mer komplicerad än förväntat. Faktum är att Gmail-appen inte ens har en utloggningsknapp.

Lyckligtvis kan den här artikeln hjälpa dig. Läs nedan för att ta reda på hur du loggar ut från Gmail-appen, oavsett om du använder en Android- eller iOS-enhet.

Hur man loggar ut från Gmail-appen på en Android-telefon

Ett av de enklaste sätten att logga ut från din Gmail-app är att ta bort ditt Gmail-konto från enheten. Så här gör du just det i några enkla steg.

 1. Öppna Settings på din telefon eller surfplatta.
 2. Gå till Accounts and Sync, sedan till Google.
 3. Hitta det Gmail-konto du vill ta bort och tryck på det.
 4. Tryck på de tre vertikala prickarna för att visa ytterligare alternativ. Välj Remove account.

Om du använder den här metoden bör du vara medveten om att detta tar bort kontot för alla appar i Google-sviten. Du kommer med andra ord inte att kunna använda den personliga information som är länkad till Maps, YouTube, Google Drive eller andra tjänster från Google.

Alternativt kan du förhindra att nya e-postmeddelanden dyker upp utan att inaktivera ditt konto. För att göra det, stäng helt enkelt av synkroniseringsalternativet:

 1. Gå till ditt Google-konto.
 2. Gå in i Account sync.
 3. Stäng av Gmail-knappen.

Den sista metoden är att rensa dina Gmail-data. Den här åtgärden kommer i praktiken att få appen att bete sig som om den precis installerats, och du kommer inte att loggas in.

 1. Stiga på Settings, sedan Apps.
 2. Lokalisera Google och tryck på den.
 3. Gå till Storage & Cache.
 4. Välj Clear Storage eller Clear Data.

Att återställa din Gmail-app på det här sättet påverkar inte data som lagras på ditt konto. Det kommer bara att rensa informationen från appen på din enhet.

Hur man loggar ut från Gmail-appen på en iPhone

När det gäller iPhones är det mest pålitliga sättet att logga ut från din Gmail-app att stänga av ditt Gmail-konto:

 1. Starta Gmail och tryck på din profilbild.
 2. Gå till Manage accounts on this device.
 3. Stäng av knappen bredvid ditt konto.
 4. Ett popup-fönster visas. Knacka Done.

När du inaktiverar kontot kommer det inte längre att visas i Gmail. Om du vill slå på den igen kan du göra det genom att upprepa ovanstående process och slå på knappen i steg 3.

Utöver denna metod kan du också ta bort ditt Google-konto helt och hållet. Denna process är mycket lik den första. De två första stegen kommer att vara desamma, men i steg 3 kommer du inte att stänga av knappen. Istället trycker du på Remove from this device.

Hur man loggar ut från Gmail-appen på en iPad

Du kan logga ut från ditt Gmail-konto på en iPad på samma sätt som på en iPhone. Dina alternativ kommer att gå ner till att stänga av Gmail-kontot eller ta bort kontot.

För att stänga av ditt konto, gå in i Gmail-appen och följ dessa steg:

 1. Välj din profilbild.
 2. Knacka Manage accounts on this device.
 3. Stäng av den blå knappen.

Om du vill ta bort kontot ska du upprepa steg 1 och 2. Välj sedan Remove from this device av det ursprungliga steg 3.

Hur man loggar ut från Gmail-appen på en Samsung-telefon

Eftersom Samsung-enheter drivs av Android kommer metoden för att logga ut från ditt Gmail-konto på Samsung vara densamma som för andra Android-enheter.

Du måste gå in Settings och gå till Accounts and Sync eller alternativt Accounts and Backup. Därifrån kommer du att kunna hitta ditt Gmail-konto och stänga av det. Den här metoden förhindrar att nya e-postmeddelanden kommer in. All din information förblir säker och ingenting kommer att raderas. Naturligtvis kommer du att kunna komma åt nya e-postmeddelanden genom att växla på ditt Gmail-konto.

Säg adjö till Gmail-appen

Även om det inte är lika enkelt att logga ut från Gmail-appen som vissa andra åtgärder på mobila enheter, är åtgärden säkerligen möjlig.

Nu när du har lärt dig hur du loggar ut från Gmail på din telefon eller surfplatta kan du göra utrymme för en alternativ e-postapp och välja dina alternativ.

Lyckades du logga ut från din Gmail-app? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Previous articleTrình kiểm tra IMEI & Trình kiểm tra ESN Miễn phí

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here